• ···
Creamy skildpadde-is på ny ismaskine

Desserttærte med chokolade og blåbær

Kender i det, når man falder over en super lækker opskrift og ligger den til side, indtil den helt rigtige lejlighed dukker op… Når tiden så er inde, og kokkerierne udføres – bliver resultatet en del anderledes end dét man så på billedet?  Sådan gik det med denne tærte. De lækre billeder snød mig godt og grundigt – resultatet var lækkert og syndigt, men lignede bestemt ikke de billeder man var stillet i udsigte. Jeg vil dog anbefale jer at prøve tærten. Måske i opnår et helt tredje look.. 

Photobucket<

Dej:
100 g smør
175 g hvedemel
50 g sukker
1 knsp. salt
1 æg
 
Chokoladefyld:
200 g mørk chokolade
180 g smør
180 g sukker
2 æg
2 spsk. hvedemel
150 g blåbær – optøede eller friske
Citronmelisse og friske blåbær
 
Bunden: Smuldr smørret sammen med mel, sukker og salt. Saml rejen med ægget. Lad dejen hvile på køl i en halv times tid.
Rul dejen ud og fordel den i et tærtefad (ca. 24cm i diameter)
Forbag bunden ved 200 grader i 10 minutter, miderst i ovnen.

Fyldet: Hak så chokoladen. Smelt langsomt smørret i en gryde sammen med sukkeret. Kom hakket chokolade i. Tag straks gryden fra varmen, og rør det jævnt. Rør et æg i ad gangen. Vend hvedemelet i blandingen. Vend optøede blåbær i. Kom chokoladedejen i tærtebunden. Bag tærten ved 180 gr. i ca. 45 min. Afkøles efter bagning.
Pynt med sigtet kakaopulver samt mynte og blåbær.

Photobucket

Photobucket

   

6

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Creamy skildpadde-is på ny ismaskine