• ···
Kartoffelsalat med friske ærter, asparges og sennepsdressing

Vaniljeis på nøddebund med friske bær

 I forbindelse med min fødselsdag lavede jeg denne dejlige sommerdessert. En kombination af det bedste, uden at gøre brug af klassikeren: chokolade. Skøn hjemmelavet vaniljeis, når man først har fået den hjemmelavet udgave, som virkelig smager af vanilje – er det svært at kaste penge efter de købefærdige. Og den cremede is med de syrlige bær, og den sprøde nøddebund sikre sommerdesserten.

Opdateretfornylig2-010

Vaniljeis
1/2 L. fløde
120 g. Flormelis
8 past. æggeblommer
1-1 1/2 vaniljestang

Start med at piske fløden stiv. Kom æggeblommer, flormelis samt kornene fra en vaniljestang (evt. halvanden vaniljestang) i en ren skål. Nu skal æggemassen piskes til en lys luftig masse. Farven når massen er pisket færdig er en lækker cremefarve. Pisk ca. 8-9minutter. Vend slutvis flødeskummet sammen med æggemassen. Beklæd en skål, brødform eller hvad du har ved hånden med husholdningsfilm- hæld isen i din form, og tag endnu et stykke film, og læg dette over isen så det slutter tæt. Kom I fryseren minimum 5 timer og helst 24 timer før servering.

OBS. Det er en rigtig god idé, at lave isen dagen før. Dog kan det godt lade sig gøre med minimum 5 timer i fryseren.

Nøddebund
4½ æggehvide
200 g sukker
100 g mandler
100 g hasselnøddekerner

Pisk hviderne næsten stive, tilsæt sukker, og pisk, til hviderne er helt stive. Vend de blendede mandler og nødder i æggehviderne. Beklæd  lille bradepande med bagepapir, og smør godt. Fordel massen i formene, og bag dem i 10-12 minutter ved 175°. Når de har bagt ca. 10 minutter, tog jeg et glas og stak 10 runde bunde ud, og lod dem bage færdige. De skal være gyldne og sprøde. Det tog i alt ca. 16-20 minutter. Der skal holdes lidt øje med dem, det er forskelligt fra ovn til ovn.

Lad dine nøddebunde køle af, og lav et par kugler is og pynt med dine bær. Velbekomme.
junijuli2012071

   

13

  • Tine

    Hej!! Det ser fantastisk ud!!!! Hvad tror I – kan man bage små bunde i silikoneform??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det smager altså også ret fantastiske.
      Umiddelbart så tror jeg godt de kan bages i silikoneforme, bare det er nogle bløde silikoneforme, så du kan vende bunden ud :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

    Hej!! Det ser fantastisk ud!!!! Hvad tror I – kan man bage små bunde i silikoneform??

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Diana

    Hej. Kan man lave den bund dagen før?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Diana

    Hej.
    Jeg er ikke helt med på hvordan man bager nøddebunden. Dejen smøres i en bradepande og bages lidt ik? Derefter prikker jeg huld med et glas og bager dem yderligere?
    Kan man ikke smøre dejen i en tærteform så det bliver en stor bund?
    Og skal den serveres varm eller kan man lave den dagen før?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hej Diana,

      Da jeg lavede denne dessert, var jeg i sommerhus og havde ingen smarte køkkenredskaber. Jeg ville gerne portionsanrette, og ønskede en rund bund. Derfor valgte jeg at smøre nøddemassen ud på en bageplade, og lade dem bage lidt i ovnen til det havde sat sig en smule. Så tog jeg massen ud og lavede mine runde nøddecirkler med et glas, her pressede jeg glasset ned og drejede rundt til cirklen havde løsnet sig fra resten.

      Du kan sagtens lave det som en stor nøddebund – det er jo smag og behag :-) Jeg ville fortrække at servere dem kolde :-)

      God fornøjelse :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Diana

    Hej. Jeg er ikke helt med på hvordan man bager nøddebunden. Altså dejen smøres i en lille bradepanden ik? Så bager jeg den og efterfølgende bruger jeg et glas til et gøre dem runde og bager dem så igen??
    Kan man ikke bare smøre dejen i en form så det bliver én stor bund som man putter is på?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Andersen

    Hvor mage nøddebunde bliver der med denne opskrift?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Øj hvor ser det hamrende lækkert og indbydende ud! Friske hindbær er altid en sikker vinder – mums.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser SÅ lækkert ud! Jeg elsker at lave is selv. Har du en ismaskine? Det har jeg ikke, men jeg ønsker mig en, tror jeg nok.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Ih, tak. Det var overraskende nemt. Så spring endelig ud i det. Har ingen ismaskine, og det kan sagtens lade sig gøre uden. Jeg skulle hverken bruge ismaksine eller røre i min is. Jeg lavede den blot, og så skulle den bare fryses :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Diana

      Kan de nøddebundene laves dagen før?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hej Diana,
      Det kan de i hvert fald :-) Jeg har lavet dem en del gange siden, og opbevaret dem i en metal kagedåse. Det fungerede så fint :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffelsalat med friske ærter, asparges og sennepsdressing