"Her kommer jeg"-milkshake

Buttede morgen-pandekager på banan og gryn

Photobucket

Nok noget nær de mest ombloggede pandekager i nyere tid? I hvert tilfælde er det med god grund, da de er forholdsvis sunde, ganske mættende, hurtige at lave og dejligt forkælende at sætte tænderne i, en rolig morgenstund.
Disse pandekager er en god afløser til de traditionelle amerikanske af slagsen, og er således blevet et bærende element i søndags-brunchen herhjemme.
Pandekagerne kan stort ses laves uden mel, sukkeret er også forsvundet, da de i stedet sødes med banan og der er derfor lidt ekstra plads i budgettet til at toppe med alt det snask man ellers kunne tænke sig.
Denne gang toppede jeg pandekagerne med græsk yoghurt, hakkede mandler, lidt æble og hindbær, friske og frysetørrede.

opskrift til 9 morgen-pandekager
2 modne bananer
2 æg
1 dl havregryn
1/d dl grahamsmel
1/2 dl hvedemel
1 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk salt

Æggene piskes, hvorefter de tørre ingredienser tilsættes. Der piskes godt, til en klæg dej opnås. Bananerne moses med en gaffel og piskes med i dejen. Dejen skal være jævn men tynd. Pandekagerne steges i lidt smør på en svag opvarmet pande. De tager meget hurtigt farve, så tag den lidt med ro. Serveres med det samme, lune med dit yndlingstopping.

Photobucket

Photobucket

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Her kommer jeg"-milkshake