• ···
Morgenmads-crumble med abrikos

Butterdejstærte med laks og spinat

Photobucket

En simpel og lækker ret, der udelukkende giver associationer til aftener med hvidvin og gode venner – idet den er rent rip-off fra en god veninde (og hendes mor). Tærten er efterhånden blevet en klassiker…

opskrift
2 x færdigkøbt butterdej (overskudstypen: do it yourself)
200 g gravad laks
1 bøtte Philidelphia neutral
1 pose frisk spinat
Salt & peber

1 portion butterdej fordeles i et tærtefad, overskydende dej fjernes. Spinaten skylles og koges under omrøring. Når spinaten er kogt, hældes væden fra og det får lov at køle lidt af.
Philidelphia vendes i spinaten, til en jævn og ensartet masse opnås. Smag til med salt og peber.
Spinatmassen fordeles i tærteformen, laksen deles i mindre stykker og kommes i tærten. Læg låg på tærten med den resterende butterdej.
Bages i 30 minutter ved 200 grader – et voila, 1 stk lækker (knap så fotogen) tærte er serveret.
Ps. Her vi at gøre med en tærte der virkelig impornerede selskabet herhjemme – kæresten udbrød gang på gang at det var den bedste tærte han nogensinde havde smagt, og spurgte efterfølgende om vi ikke snart skulle ha’ den igen ;-)

Photobucket

   

7

  • Elisabeth

    For det første elsker bloggen! :) for det andet hvor mange personen er tærten til og kan man bruge creme frais ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      For det første: MANGE tak – det er vi glade for :-)
      Vi formåede at labbe en hel i os, to mennesker, men vil mene at den rækker til 3 personer. 2 og en madpakke ;)
      Jeg er i tvivl hvorvidt creme fraisen vil stivne nok – og så tilføjer osten nu en ganske god smag…
      Men lad mig endelig høre, hvis du prøver:)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor ser det lækkert ud!! skal jeg da lave i denne uge. Elsker tærte :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Asta Emelia

    Uhmm!!! Den ser dejlig ud.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser vildt godt ud! Det må jeg da prøve at efterligne en dag :)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgenmads-crumble med abrikos