• ···
Desserthit: Pizza gino med friske bær, marcipan og hvid chokolade

Go’morgen-boller med durum i

Photobucket

Da vi endnu nød de lune sommermorgener i sommerhusets idylliske rammer, stod den på ferie-mad i form af nybagte boller til morgenmad og dessert i aftensolen. Én af morgenerne konstaterede vi, at det var umådelig længe siden at jeg havde bagt boller der ikke var proppet med kerner og andre sunde sager…
Disse lækre durumboller er koldhævede, indeholder kun et lille skvat grahamsmel og så mætter de ret godt.

opskrift til 10 lækre morgenboller
20 g gær
7 dl vand – ca.
1 tsk groft salt
1 spsk olivenolie
400 g durummel
100 g grahamsmel
250 g hvedemel – ca.

Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og olie. Rør herefter meltyperne i, lidt efter lidt. Dejen skal hænge sammen, men stadig være noget klistret. Dæk dejen til med plastfilm og stil den køligt natten over.
Næste morgen gøres bageplader med bagepapir klar. Dejen sættes af i klatter, lavet med to fugtige spiseskeer. Lad dem efterhæve i en halv times tid, og bag så ved 250 grader i 15 minutters tid, til de liver gyldne og sprøde.

Bollerne nydes bedst i solen med hjemmelavet syltetøj, en god skive ost og godt selskab.

Photobucket

Photobucket

   

2

  • Britt

    De ser rigtig gode ud!
    Dem må jeg prøve at bage en dag – jeg elsker at bage og prøve nye opskrifter, så det er rart med lidt variation og nye forslag.
    Rigtig god blog, du har dig :-)

    Madenerikkedinfjende.wordpress.com – BLOG OM MAD OG SPISEFORSTYRRELSE

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Desserthit: Pizza gino med friske bær, marcipan og hvid chokolade