• ···
Chilimarineret kæmperejer på sprød salat med blød guccamole

Morgenmads-crumble med abrikos

Photobucket
Photobucket

Da jeg i sidste uge vendte hjem fra England, var udvalget på morgenmads-hylden i køleskabet en anelse kedeligt. Til gengæld lå der en pakke friske abrikoser og ventede på at blive spist, hvorfor jeg straks gav mig i kast med at forvandle en vellidt dessert til et mere nærende og mættende morgenmåltid…

 Endnu et led i min lille føjleton med ferie-morgenmader, bliver derfor denne abrikos-crumble. Crumblen er et taknemmeligt projekt, idet den kan varieres uendeligt alt efter årstid, yndlingsfrugter eller bær. Den er derfor oplagt at nyfortolke, så hvis du er frisk på en anderledes morgenmad er crumblen helt sikkert et hit.

opskrift til 2 morgenfriske mennesker
opskriften er lidt på slum, det er om at føle sig frem og tilføje lidt ekstra af lige præcis dén ingrediens der gør dig morgenglad
4 friske abrikoser
2 tsk rosiner
2 tsk kokosmel
Et par spiseskefulde havregryn, en sjat grahamsmel, en lille smule smuldret smør, hørfrø og godt med hakkede mandler – Sidstnævnte tørre ingredienser mixes og lægges som låg på crumblen.
Crumblen bages i cirka 20 minutter (eller hvor langt morgen-badet tager) ved 180 grader.

Dette mix af skøre sager udgjorde en rigtig god morgenmad, jeg helt bestemt vil anbefale. Rosiner i bagværk afskrækker ofte mange, men i denne sag, var jeg meget glad for deres runde sødme, da abrikoserne ved opvarmning blev en smule sure. Det endte derfor med at være det perfekte match, hvor det sure og det søde spillede rigtig godt sammen.
Ps. Crumblen bliver kun bedre af en lille klat græsk yoghurt on the side!

Photobucket
Photobucket

   

6

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chilimarineret kæmperejer på sprød salat med blød guccamole