• ···
Smuk kage til smukke B - En fryd for øjet med bær og toblerone

Svampede bananmuffins med karamel-chunks

Photobucket

Som tidligere nævnt, blev en del af vores Englands-tur også brugt på at få fyldt godt op i kagesortimentet. Én af sagerne jeg ikke kunne modstå, var fra supermarkedets egen linje, der laver ingredienser til det finere bagværk. Priserne var overkommelige, emballagen stilren og tiltalende og produkterne uendelige.
Jeg hapsede, blandt andet, denne fine bøtte indeholdende “A handfull of Fudge Chuncks”. Forleden dag, fandt jeg så ud af hvad de skulle bruges til – nemlig Nigella’s bananmuffins…
Kagerne er helt perfekte – svampede, søde, hurtige at bage og særdeles velduftende!

 
opskrift til 15 muffins

3 modne bananer
1 1/4 dl vegetabilsk olie
2 æg
250 g mel
90 g sukker
1/2 tsk natron
2 tsk bagepulver
150 g karamelstykker

Forvarm ovnen til 200 grader og gør muffinformene klar. Mos bananerne med en gaffel og sæt dem til side. Kom olie i en lille skål og pisk æggene i.
Kom mel, sukker, natron og bagepulver i en stor skål og bland det sammen med æggemixen og bananmosen.
Vend karamelstykker (grofthakket chokolade kan også sagtens bruges) i dejen og fordel det i formene. Bages i 20 minutter.

Photobucket

Photobucket

   

6

  • stephanie

    mums de ser gode ud! skal man både bruge natron og bagepulver, eller kan man nøjes med en større mængde bagepulver? :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Du vil sagtens kunne nøjes med bagepulver – plejer eentlig heller ikke at kombinere begge dele…
      2 tsk bagepulver vil fint kunne klare jobbet :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • De ser godt nok helt vildt lækre ud, ja. :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Årh, selvom jeg slet ikke kan lide karamel, ser de bare super lækre ud :) Er karamelstykkerne bløde, så de smelter ud eller forbliver de faste? Kan anbefale at bruge lidt kærnemælk, når man bager med banan – det giver et lækkert modspil til det søde og gør det hele ekstra svampet :)

    Mange hilsner

    Louise

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak ;) Jeg er heller ikke den store karamel-fan, men når det er i chewy fudge-form er det ganske godt. De blev cremede da jeg prøvesmagte dem lune, og mere faste når de kølede af igen :-)
      God idé med kærnemælken :)!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smuk kage til smukke B - En fryd for øjet med bær og toblerone