• ···
Minipizza med figner & chokolade

Æble/Ingefær kompot – perfekt kryddertopping til lunt brød eller grød

Photobucket

Photobucket

Endnu en efterårsbasker af format – en lækker kompot, som faktisk er lidt af et multiprodukt..
Jeg havde fået en masse lækre æbler fra venners have og tænkte at de måtte bruges til lidt hverdagskræs. Inspirationen fandt jeg hos Green Kitchen Stories, hvorefter jeg har justeret godt på opskriften, så den passede til køkkenskabenes basisindhold. Jeg fråsede en smule, og brugte en hel lækker vaniljestang – for lidt ekstra mums og et yndig vaniljeprikket udtryk.

Fantastisk kompot. En lille briemad kan hurtigt få fine fornemmelser, ligesom den krydrede og stærke ingefærsmag giver lidt bid til den lune morgengrød.

Photobucket

opskrift
1 kg efterårsæbler fra haven
3,5 dl vand
5 cm frisk ingefær (evt. nedjustér for en mildere version)
1 tsk kardemomme
1 tsk stødt nellike
1 tsk stødt ingefær
2 tsk kanel (med top, hvis du heller ikke kan få nok kanel)
1/2-1 vaniljestang
saft af 1 citron

Skær æblerne i stykker. Skrab vaniljekornene ud af stængerne – men lad stængerne komme med i opkogningen. Kom alle ingredienser i en gryde, og bring det i kog. Skru herefter ned for varmen, så det stadig simrer, og lad det være i omkring 40 minutter. Rør godt og check, at det ikke brænder fast. Fjern vaniljestangen fra den færdige æblekompot, hæld den i skoldede glaskrukker, og luk dem til med det samme.
Forkæl dig selv på kolde efterårsmorgner, med et lille skud varme fra den kryddrede topping.

Photobucket

Photobucket

   

9

  • Agathe

    Det ser sørme lækkert ud! Hvor længe kan det holde sig på køl?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det smager bare Så godt! Uåbnet 3-4 uger og åbnet 10 dages tid :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Har snart tænkt mig at lave denne kompot :) men skal der slet ikke noget sukker i?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nøj hvor lækkert. Alt med ingefær er super godt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uh, det ser godt ud – jeg har også været på æblerov og fremtyllet æble-hyben kompot til ost, grød og yoghurt, og æble-løg kompot til varme retter ala kylling i fad og røde bøffer – efteråret’s æbler er virkelig en skøn gratis glæde (:

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mums, dine kompotter lyder også gode. Ja, æblerne er super lækre nu – misundelse til dem der har en have :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmmm, det lyder lækkert! Hvad gør du med ingefæren? River det?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Jeg hakkede det faktisk bare – det kunne også sagtens rives :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Minipizza med figner & chokolade