Amazing Key Lime Pie

Italiensk kartoffelpasta: Gnocci med mere

Photobucket

Gnocchi er en slags pasta med kartofler i – en slags tilbehør der oser af overskud når den er hjemmelavet og gylden. Gnocchi’erne her var mit første forsøg ud i pasta-verdenen, men forhåbentlig ikke det sidste.

Gnocchi til 4 personer (omtrent 120 stk)
400 g bagekartofler
3-4 dl hvedemel
1 stort æg
1 tsk salt
smør til stegning og vand til kogning

Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er godt møre. Hæld vandet fra, lad kartoflerne køle af, og mos dem så gennem en kartoffelpresser.
Hæld mel og kartofler ud på køkkenbordet, ælt lidt, og lav så en fordybning i midten. Kom æg og salt heri.
Ælt ægget i melblandingen og ælt godt i 5 minutters tid, til du opnår en smidig dej.
Del dejen i 4 dele, tril hver del til en fingertyk pølse, skær disse pølser i 30 stykker, tryk og form hvert stykke lidt med en gaffel. Bring letsaltet vand i kog i en gryde, kog gnocchierne nogle minutter – de er færdige, når de kommer op til overfladen. Tag dem op og lad dem dryppe af. (alle trin indtil videre, vil kunne forberedes i god tid – så du kun mangler at stege dem på panden, når gæsterne venter)
Steg gnocchierne gyldne i smør og server med fjerkræ eller fisk.

Photobucket

 

I denne omgang bar menueen præg af solfyldt ophold i sommerhuset, hvor den lokale fiskemand på havnen jævnligt frekventeres. Denne aften anbbefalede han friskfanget kulmule. En anbefaling der klart var værd at følge!
Vi skar lommer i fisken og fyldte op med friskpræsset hvidløg, citronmelisse, rosmarin, timian og hvad vi ellers lige havde indenfor rækkevidde. Kulmulen blev grillet 4-6 minutter på hver side, og smagte virkelig lækkert til de små sprøde gnocchier.

Photobucket

5 kommentarer

 • Sjovt, jeg anede ikke at gnocci “bare” er minikartoffelfrikadeller, der er kogt inden stegning.
  Troede det var noget langt mere kompliceret :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Ja, engang imellem blir man overrasket. Kender dog ikke minikartoffelfrikadeller, men gnocchierne kan anbefales ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej!

  Jag undrar om du är intresserad av att komma med på matbloggstoppen på våran kända receptsite Findeopskrifter.dk? Din blogg ser ut att ha så många goda recept!:)

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig här: http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Genom oss får varje bloggare betydligt mera trafik till sin egen blogg, somliga får t.o.m. tiotusentals besökare per vecka!

  Förhoppningsvis kan just din blogg också ligga på Matbloggstoppen!

  Med vänliga hälsningar,

  Ann-Sofi
  http://www.findeopskrifter.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har altid godt kunne tænke mig, at prøve at lave gnocchi. Og nu skal det helt sikkert snart være, heh! I mit hoved er det bare vildt svært – men det kan være man bare lige skal prøve det en enkelt gang eller to :)!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Det var noget nemmere end forventet, dog vil jeg stadig mene at man skal være temmelig overskudsagtig for mestre det på almindelig travle hverdagsaftener ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amazing Key Lime Pie