POSTKORT fra Barcelona

Amazing Key Lime Pie

Photobucket

I for-sommeren efterspurgte min mor en god opskrift på den såkaldte Key Lime Pie, da god kollega havde efterspurgt sådan én til eftermiddagskaffen. Jeg kiggede lidt rundt, men fandt intet overbevisende bud…
I sidste uge, da erhvervede mig en ny og lækker kogebog, faldt jeg over en enkel men lækker Key Lime Pie. Få dage efter, gav jeg mig i kast med projektet – og konstaterede straks, at den perfekte opskrift var fundet.
Pien er jo så lækker, og den friske limesmag fungerer virkelig godt i en konfekt-tærte som denne.

opskrift
300 g digistive kiks
100 g smør

1 dåse kondenseret mælk (som nu føres fast i Rema1000)
4 økologiske æggeblommer
Skal og saft af 5 lime

Pisket fløde og limeskiver til servering

Varm ovnen op til 175 grader. Knus kiksene til små krummer og bland med smeltet smør. Tryk blandningen ud i bunden og lidt op ad kanten i en tærteform. Forbag bundene 10 minutter i ovnen. Lad dem køle af…
Riv skal af lime’ne – vær opmærksom på, kun at få det yderste grønne lag, og ikke det bitre hvide. Bland kondenseret mælk med æggeblommer, revet limeskal og saft. Lad blandingen trække i en god times tid – hæld derefter blandingen gennem en finmasket sigte (hjælp eventuelt lidt til, med en ske) og kassér skallen.
Fyld bundene og bag midt i ovnen i cirka 20 minutter. Lad pien køle af og server med pisket fløde og tynde limeskiver.

note: Undvær endelig ikke flødeskummet. Jeg er bestemt ikke flødeskums-fan, men må sige at den virkelig gør underværker til smagssammensætningen her.

Photobucket

Photobucket

Som udgangspunkt, ville jeg klart have lavet denne kage i portionsanretninger, dvs. med de små dessert-tærteforme. Det viste sig dog at være umuligt at opdrive sådanne – i hvertfald hvis man, som jeg, var for fornæret til at give 89.95 kr for én form med en diameter på 6 centimeter.
Er der nogle kloge læsere der kan tippe om et sted disse forme findes (mener engang at have set nogle i Søsterne Grene) ??

13

  • Tina

    Hvilken diameter tærteform har du brugt? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

    Den er såååå lækker, har prøvet den flere gange nu.
    Vil prøve at bage i portions forme, hvor længe ville du give dem i ovnen i 7,5 cm diameter forme?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jenny

    Hvilken kogebog har du opskriften fra? Det lyder som en, der er væd at kikke i.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Lækker lækker tærte! Jeg har købt mine portionstærteforme i Kunst & Køkkentøj i København og de kostede vist ca 30 kr stk…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Tak Camilla, den smagte super godt.
      OK, Kunst og Køkkentøj – troede kun det var i Århus, men i københavn må jeg da lige forbi. Tak for tippet!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    ABSOLUT favorit dessert til dato! Uhm

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums den ser lækker ud- den skal helt sikkert prøves:)

    Jeg har disse forme:
    http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0001IWWUC/ref=oh_details_o00_s00_i00

    De er super gode og til meget rimelige penge.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det var et godt bud – især pga pris og udtagelige bunde, tak :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums hvor ser den lækker ud. Den skal jeg helt sikkert prøve:)

    Jeg har disse forme:
    http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0001IWWUC/ref=oh_details_o00_s00_i00

    De er super gode og til meget rimelige penge.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums, den ser vildt lækker ud!
    Er smagen af lime meget kraftig?
    Hav en dejlig søndag!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak Laura :-) Både og, det er en rund og sød smag fra limen – ikke bitter/sur, og vidste jeg ikke at der var SÅ meget lime i, ville jeg ikke have kunne smage mig frem til deres andel :-) Også en dejlig søndag til jer!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

POSTKORT fra Barcelona