Amazing Key Lime Pie

I for-sommeren efterspurgte min mor en god opskrift på den såkaldte Key Lime Pie, da god kollega havde efterspurgt sådan én til eftermiddagskaffen. Jeg kiggede lidt rundt, men fandt intet overbevisende bud…
I sidste uge, da erhvervede mig en ny og lækker kogebog, faldt jeg over en enkel men lækker Key Lime Pie. Få dage efter, gav jeg mig i kast med projektet – og konstaterede straks, at den perfekte opskrift var fundet.
Pien er jo så lækker, og den friske limesmag fungerer virkelig godt i en konfekt-tærte som denne.
opskrift
300 g digistive kiks
100 g smør
1 dåse kondenseret mælk (som nu føres fast i Rema1000)
4 økologiske æggeblommer
Skal og saft af 5 lime
Pisket fløde og limeskiver til servering
Varm ovnen op til 175 grader. Knus kiksene til små krummer og bland med smeltet smør. Tryk blandningen ud i bunden og lidt op ad kanten i en tærteform. Forbag bundene 10 minutter i ovnen. Lad dem køle af…
Riv skal af lime’ne – vær opmærksom på, kun at få det yderste grønne lag, og ikke det bitre hvide. Bland kondenseret mælk med æggeblommer, revet limeskal og saft. Lad blandingen trække i en god times tid – hæld derefter blandingen gennem en finmasket sigte (hjælp eventuelt lidt til, med en ske) og kassér skallen.
Fyld bundene og bag midt i ovnen i cirka 20 minutter. Lad pien køle af og server med pisket fløde og tynde limeskiver.
note: Undvær endelig ikke flødeskummet. Jeg er bestemt ikke flødeskums-fan, men må sige at den virkelig gør underværker til smagssammensætningen her.
Som udgangspunkt, ville jeg klart have lavet denne kage i portionsanretninger, dvs. med de små dessert-tærteforme. Det viste sig dog at være umuligt at opdrive sådanne – i hvertfald hvis man, som jeg, var for fornæret til at give 89.95 kr for én form med en diameter på 6 centimeter.
Er der nogle kloge læsere der kan tippe om et sted disse forme findes (mener engang at have set nogle i Søsterne Grene) ??
Hvilken diameter tærteform har du brugt? :)