Smagsløjer holder fødselsdag - 1 år!

Skolerugbrød med bid i

Photobucket

Så lykkedes det mig endelig at finde den perfekte opskrift på små rugbrød, lavet uden surdej. Rugbrøddene her er super anvendelige, har en lækker sprød skorne og en fin tekstur med masser af kerner og gulerødder indeni.

Benytter du opskriften her, giver det en ordentlig portion med omkring 25 boller – perfekt til en pose i køkkenskabet til den kommende uge, og én i fryseren.

opskrift
1 liter lunkent vand
50 g gær
2 spsk salt
2 spsk honning
300 g reven gulerod
100 g hørfrø
400 g skårne rugkerner
800 g groft rugmel / grahamsmel
200 g hvedemel
Æg til pensling
Græskarkerner til pynt

Opløs gæren og salt i det lune vand. Rør honning, gulerødder, hørfrø og de knækkede rugkerner i. Tilsæt det grove rugmel og rør dejen godt sammen. Dejen bliver ikke smidig og glat, men mere grov og klæg i strukturen – det er meningen. Lad dejen hæve en times tid.
Når dejen har hævet lidt, æltes hvedemelet i. Der laves en pølse, skæres ud i stykker, og bollerne formes. Lad dem gerne hæve en lille time mere.
Pensl dem med æg og pynt med kerner. Bag bollerne ved 200 grader varmluft i 25 minutter.
Smag bollerne mens de er lune – med smør eller ost på.

Photobucket

14 kommentarer

  • Molo

    Hej.
    Nu har jeg prøvet at bage disse boller adskillige gange og forsøgt at øge bagetiden og prøvet forskellige forme, men de bliver klæge indeni. Nogen ide om hvad jeg gør galt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Faldt over denne opskrift og måtte prøve den straks. Men altså…. Min Den bliver slet slet slet ikke fast nok til at man kan rulle den til noget som helst. Hvad gør jeg mon forkert? Traktaten var sådan set fint nok, men det hele måtte jo puttes i muffin forme med en ske fordi det var så klistret og nærmest flydende.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej

    Jeg har prøvet at bage jeres lækre rugbrødsboller – de blev vildt gode. Jeg har skrevet om dem på min blog (agerbager.blogspot.dk) og selvfølgelig linket til jeres opskrift.

    Tak for en dejlig opskrift.

    /Lene

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    NØJ, den vil jeg lave ! Hvor har i købt formene/æskerne til rugbrødene?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie C

    Har ledt efter en opskrift på nogle boller/brød som ville kunne holde mig mæt igennem en lang dag på universitetet ;) Jeg lavede dem her i går aftes :) Wauw de er gode! Og så er de jo også rimelig nemme at lave.. Det var bestemt ikke sidste gang jeg lavede dem!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Tak Laura – ja, ganske gode med en minimal indsats :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • De ser supergode ud! Jeg har også længe været på jagt efter en god opskrift på rugbrødsboller, så jeg skal helt sikkert prøve denne opskrift inden længe :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak Xenia. Håber at du har fundet hvad du søgte – jeg synes de er helt perfekte :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nøj, hvor ser de lækre ud! Mums! :D

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak Maibritt, de er også knald goe’ ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jaeh!

    Jeg satte på de sidste dage af 2011 en liste sammen, med ting jeg skulle lave i 2012.
    I af disse ting skulle være rugbrød til madpakken, og jeg har ledt efter opskrifter på portionsbrød uden 17 milliarder forskellige ting, der normalt ikke findes i mit skab.

    Så jeg er utrolig glad for at se denne opskrift, for I har lige reddet mig.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Ejj hvor dejligt – og sikke en lækker liste du lyder til at have. Håber denne opskrift bliver et hit for dig – det blev den hurtigt her :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    De ser lækre ud! – Dem må jeg prøve.. – Ville dog lige høre, hvor du køber de små brødforme ? :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smagsløjer holder fødselsdag - 1 år!