Skolerugbrød med bid i

Så lykkedes det mig endelig at finde den perfekte opskrift på små rugbrød, lavet uden surdej. Rugbrøddene her er super anvendelige, har en lækker sprød skorne og en fin tekstur med masser af kerner og gulerødder indeni.
Benytter du opskriften her, giver det en ordentlig portion med omkring 25 boller – perfekt til en pose i køkkenskabet til den kommende uge, og én i fryseren.
opskrift
1 liter lunkent vand
50 g gær
2 spsk salt
2 spsk honning
300 g reven gulerod
100 g hørfrø
400 g skårne rugkerner
800 g groft rugmel / grahamsmel
200 g hvedemel
Æg til pensling
Græskarkerner til pynt
Opløs gæren og salt i det lune vand. Rør honning, gulerødder, hørfrø og de knækkede rugkerner i. Tilsæt det grove rugmel og rør dejen godt sammen. Dejen bliver ikke smidig og glat, men mere grov og klæg i strukturen – det er meningen. Lad dejen hæve en times tid.
Når dejen har hævet lidt, æltes hvedemelet i. Der laves en pølse, skæres ud i stykker, og bollerne formes. Lad dem gerne hæve en lille time mere.
Pensl dem med æg og pynt med kerner. Bag bollerne ved 200 grader varmluft i 25 minutter.
Smag bollerne mens de er lune – med smør eller ost på.
Hej.
Nu har jeg prøvet at bage disse boller adskillige gange og forsøgt at øge bagetiden og prøvet forskellige forme, men de bliver klæge indeni. Nogen ide om hvad jeg gør galt?