• ···
Æble/Ingefær kompot - perfekt kryddertopping til lunt brød eller grød

Søndags suppedasen: Kartoffelsuppe m. kikærter

Efterår, regn og råkolde dage ender for mig ofte med en gang vitaminrig og varmende mad – er det af den slags der kan spises med ske, er jeg dobbelt så glad!
Sidste vintersæson udviklede vi herhjemme et ganske svært afhængighedsforhold til Heinz’ små dåser med tomatsuppe, samt til Mou’s ganske gode karrysuppe. Da vi ofte arbejder på hverdagsaftner, var det ganske bekvemt lige at proppe en suppe i gryden imens vi fik læsset tasker af og snuppet et varmt bad.
Men men men, man vil jo gerne gøre det ordentligt det dér med mad – i ved, sæsonens råvarer, mad lavet fra bunden – og så hører simremad og den slags sig jo årstiden til…
Da vi så fejrede bloggens fødselsdag og fik fine hilsner med ønsker om budget-retter og retter med pris på, så man nemmere kan få SU-madbudgettet til at gå op, tænkte jeg at efteråret og vinteren skulle stå i suppens tegn. For i den gode sags tjeneste må man jo teste, tager det virkelig en hel søndag at koge en god suppe op? Skal man have godt kendskab til alverdens krydderurter og mystiske rødder for at få en god smag – eller er det eneste der dur, bare den god gamle kartoffel/porre-sag?

Velkommen til søndags-suppedasen, find dine yndlings grøntsager frem, smæk benene op og lad maden simre – de kommende efterårssøndage er der garanti for varmende og SU-venlig mad!

Photobucket

opskrift, 3 portioner
2 kartofler
2 porre
1 dåse kikærter (omkring 150 gram)
1 tsk olivenolie
1 rød chili
2 tsk stødt koriander
8 dl grøntsagsboullion vand
salt og peber

Skræl kartofler og skær dem i mindre tern. Rens porrene og skær i skiver. Fjern kernerne fra chillien og hak den fint. Sauter porre og chili i lidt olie med koriander, kom så kartoffel og bouillonvand ved. Lad blandingen koge i en halv time. Purer massen til en glat suppe (husk låg på blenderen, med mindre du vil bruge simretiden på at vaske køkken ned). Tilsæt kikærterne i blenderen og smag til med salt og peber.
Lad suppen koge op i 10 minutters tid, så er den klar til servering.
Server med godt groft brød til.

Suppe bonus

Når du laver suppe, kan du ligeså godt lave dobbelt portion. Suppen er ofte ligeså god (hvis ikke bedre) dagen efter, det er økonomisk og du undgår madspild.
Denne kartoffelsuppe er super nærende og mætter godt pga kikærterne. Suppen indeholder masser af kostfibre, og faktisk næsen 60 % af det daglige behov for fordøjelsesfremmende planterester.

Photobucket

   

4

  • Nadia Kruse

    Hej piger. Tænkte lige at lave den er suppe i aften, men er det kardemomme(står i ingredienslisten) eller koriander(står i “vejledningen”) der skal i?

    tak for en dejlig blog :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hej Nadia
      Det var vidst en trykfejl – det er koriander der skal bruges i suppen. God fornøjelse med den :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmmmm.. kartoffelsuppe og så med kikærter i.

    Det skal prøves.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æble/Ingefær kompot - perfekt kryddertopping til lunt brød eller grød