Kyllinge nuggets med ingefær, gulerod & basilikum

Grimme men virkelig velsmagende hvide chokotrøfler med citron

Photobucket

Nå, så lykkedes det ellers at spilde en lørdag eftermiddag  i køkkenet.. De lød ellers så gode, de dér chokoladetrøfler og jeg var virkelig klar til årets første konfekt-agtige indlæg. Noget gik galt, massen ville ikke størkne (trods lange timer på køl og frys), nydelige kugler blev til kluntede klumper – men smagen, den kan man ikke tage fra dem, og det er da også derfor dette indlæg overhoved fandt vej herind.

Måske skal det lige siges, at jeg aldrig bliver bedste venner med chokoladetemperering og sager der skal størkne på køl – min tålmodighed holder ikke til det, men sådan er vi jo så forskellige… Lad dig derfor ikke skræmme af de grimme kugler, prøv dem af – de smager vidunderligt!

opskrift
150 g hvid chokolade
1 1/2 citron – skallen heraf
1/2 dl piskefløde
100 g mørk chokolade
Flormelis eller andet guf du kan skjule pynte kuglerne med

Knækket hvid chokolade og reven citronskal overhældes med den meget varme fløde. Der røres let, til chokoladen er smeltet og massen er jævn. Lad dette køle af, til det er stivnet en smule – omkring 3 timer.
Tril kugler i mundrette bidder, lad dem køle let af igen, overtræk disse i mørk chokolade og tril til sidst i flormelis eller hakkede nødder. Opbevares køligt.

Photobucket

9 kommentarer

 • Louise

  Hej Christina

  Sidder lige og bladrer hele jeres blog igennem, og det er simpelthen så hyggeligt at se, hvad I to finder på af lækker mad og dejlige søde sager!

  Jeg faldt over dette indlæg og tænkte, at jeg ville dele mine erfaringer mht. hvid chokolade.
  Jeg har nemlig også kastet mig ud i at lave hvid chokolade/lakridstrøfler, som for øvrigt smagte vildt godt, men overhovedet ikke ville størkne lige meget hvor længe de lå på køl og frys.. Jeg spurgte mig til råds hos kyndige chokolademennesker og fik det svar, at det har kæmpe betydning, hvilken kvalitet chokolade man bruger. Fordi hvid chokolade er så cremet i forvejen, nytter det ikke noget at bruge den billige plade fra netto – desværre ;)
  Så der er ikke andet for end at lave en ny portion med en god kvalitet hvid chokolade. Ærgerligt, at man bliver nødt til at kæmpe sig igennem flere hjemmelavede lækkerier, hva’? :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I have shared your site in my social networks!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • uhmm de lyder bare rigtig gode de trøfler.
  Jeg har også prøvet at lave hvide chokolade/lakrids trøfler for et stykke tid siden og der havde jeg virkelig også problemer med konsistensen, de ville aldrig størkne, men blev ved med at være sådan en sjov karamel-gummi konsistens…
  Men de må jo prøves igen en gang i fremtiden. Så kan det være at jeg prøver de her med citron :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Hvor irriterende – det er altså noget mærkeligt noget, at arbejde med.
   Vi må op på hesten igen :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hi! Would you mind if I shаre youг blоg with
  my zynga gгoup? There’s a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thanks

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Respekt herfra mht. tempereringen – er endnu ikke nået der til, lukker forsat øjnene og siger – chokoladen er smeltet lad os vende noget i det.

  Og skidt være med at de ikke er fotogene, så længe smagen intet fejler :-P

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • det ser da vildt lækre ud!
  måske noget man skulle prøve :)
  http://www.cecilie-bruun.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mhh. De lyder altså lækre! Jeg har også kæmpet lidt med temperering – men er det ikke noget med at øvelse gør mester? Og så skal man en gang i mellem bare lukke øjnene og SMAGE på sagerne.
  Jeg synes jeg skuer en meget yndig lyserød tallerken under de lækre trøfler.. Hvor er den dog fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Jeg kunne ikke være mere enig Julie – trods øvelse, er temperering og vandbad virkelig noget min tålmoddighed ikke kan holde til ;)
   Tallerkenen er noget bambusspåne-fis fra Netto’s spot borde ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllinge nuggets med ingefær, gulerod & basilikum