Grimme men virkelig velsmagende hvide chokotrøfler med citron

Nå, så lykkedes det ellers at spilde en lørdag eftermiddag i køkkenet.. De lød ellers så gode, de dér chokoladetrøfler og jeg var virkelig klar til årets første konfekt-agtige indlæg. Noget gik galt, massen ville ikke størkne (trods lange timer på køl og frys), nydelige kugler blev til kluntede klumper – men smagen, den kan man ikke tage fra dem, og det er da også derfor dette indlæg overhoved fandt vej herind.
Måske skal det lige siges, at jeg aldrig bliver bedste venner med chokoladetemperering og sager der skal størkne på køl – min tålmodighed holder ikke til det, men sådan er vi jo så forskellige… Lad dig derfor ikke skræmme af de grimme kugler, prøv dem af – de smager vidunderligt!
opskrift
150 g hvid chokolade
1 1/2 citron – skallen heraf
1/2 dl piskefløde
100 g mørk chokolade
Flormelis eller andet guf du kan skjule pynte kuglerne med
Knækket hvid chokolade og reven citronskal overhældes med den meget varme fløde. Der røres let, til chokoladen er smeltet og massen er jævn. Lad dette køle af, til det er stivnet en smule – omkring 3 timer.
Tril kugler i mundrette bidder, lad dem køle let af igen, overtræk disse i mørk chokolade og tril til sidst i flormelis eller hakkede nødder. Opbevares køligt.
Hej Christina
Sidder lige og bladrer hele jeres blog igennem, og det er simpelthen så hyggeligt at se, hvad I to finder på af lækker mad og dejlige søde sager!
Jeg faldt over dette indlæg og tænkte, at jeg ville dele mine erfaringer mht. hvid chokolade.
Jeg har nemlig også kastet mig ud i at lave hvid chokolade/lakridstrøfler, som for øvrigt smagte vildt godt, men overhovedet ikke ville størkne lige meget hvor længe de lå på køl og frys.. Jeg spurgte mig til råds hos kyndige chokolademennesker og fik det svar, at det har kæmpe betydning, hvilken kvalitet chokolade man bruger. Fordi hvid chokolade er så cremet i forvejen, nytter det ikke noget at bruge den billige plade fra netto – desværre ;)
Så der er ikke andet for end at lave en ny portion med en god kvalitet hvid chokolade. Ærgerligt, at man bliver nødt til at kæmpe sig igennem flere hjemmelavede lækkerier, hva’? :D