Lækre Sarah Bernhardt-bidder

Vilde brombær med sesamkaramel-knas og råcreme

Photobucket

Forleden aften kom min mor forbi, med en stor pose fuld af de lækreste nyplukkede brombær fra sommerhushaven. De smagte solmodne og syrlige på sammetid – og straks stod det klart, at jeg måtte finde på en nem og enkel dessert, så vi kunne smage på herlighederne. Desserten blev lavet ud fra, hvad vi lige havde i køkkenskabene, og eneste regel var, at det syrlige vilde brombær skulle have et sødt og knasende modspil.

opskrift til 3 store glas
Sesamkaramel
180 g sukker
1/2 dl vand
1/2-1 dl fløde
200 g sesamfrø
Bred et stykke bagepapir ud på køkkenbordet. Bring sukker og vand i kog under omrøring. Lad det simre, indtil sykkerlagen bliver gylden. Vend sesamfrøene i, og rør grundigt. Lad det koge op, til væsken er fordamet. Rør konstant, da karamelmassen nemt sætter sig. Tilsæt fløden og kog sammen under stadig omrøring. Hæld karamellen ud på bagepapiret. Lad det afkøle i 25 minutters tid og bræk det i passende former. Din karamel skulle gerne blive fin gylden, min tålmodighed rakte ikke helt, hvorfor min blev en anelse for lys.

Råcreme
1 past. æggeblomme
2 tsk sukker
5 cm vaniljestang – kornene heraf
1 dl piskefløde
Æggeblommen piskes med sukker/vanilje til en luftig æggesnaps. Fløden piskes stiv for sig, og vendes i æggemassen.

De friske (let skyllede) brombær fordeles i glas med råcreme, sprød karamel og lidt råcreme. Velbekomme.

Photobucket

Photobucket

Hold øje med bloggen over weekenden – vi har noget at fejre og en lækker konkurrence på vej!
God weekend :-)

2

  • Jeg er solgt! Jeg er kæmpe brombær-fan, og det ser fantastisk lækkert og lige-til-at-sætte-tænderne-i ud! :) :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Tak Maja – de solmodne brombær er altså også bare en gudespise ;-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre Sarah Bernhardt-bidder