• ···
Søndags suppedasen: Kartoffelsuppe m. kikærter

Efterårets dessertpizza med æble og mandler

Photobucket
Photobucket

Efter min debut med den fantastiske dessertpizza, har jeg grublet over nye versioner at kaste mig over. Da vi smagte bær-pizzaen var jeg straks fan, familien ligeså – fignepizzaen var et ligeså stort hit, men slog ikke bærrene –  dessertpizzaen i nye lækre varianter har været en efterspurgt størrelse herhjemme…
Pizzaen her blev en direkte hyldest til efteråret – efteråret hvor alle desserter indeholdende den lækre kombination af røde haveæbler, mandler og kanel er mere end velkomne i mit køkken. Endvidere tænker jeg, at denne pizza er med tilpas klassisk fyld til at de fleste dessertpizza-skeptikere også kan være med.

opskrift
1 portion pizzadej
1 god klat smør til stegning
3 danske æbler
2 spsk sukker
1 spsk kanel
100 g ricottaost
1 håndfuld revet marcipan
1 god håndfuld grofthakkede mandler

En portion af din yndlingspizzadej laves og stilles til hævning. Imens dejen hæver, skal æblerne steges. De skæres i både af 0,5-1 cm tykkelse, og steges så gyndne i smør, sukker og kanel på en varm pande.
Når pizzadejen er klar til start, rulles den ud på et bagepapir. Der bredes et tyndt lag ricottaost ud på bunden, hvorefter marcipan rives ud over. Æblerne fordeles på bunden og de grofthakkede mandler ligeså.
Bag pizzaen i en varm ovn, 200 grader i 10 minutter. Server eventuelt med en god klat vaniljeis til og nyd smagen af efterår.  

Photobucket

Photobucket

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndags suppedasen: Kartoffelsuppe m. kikærter