Søndags suppedasen: Krydret tomatsuppe

God gammeldags Øllebrød

Photobucket

I weekenderne har jeg et sjovt og rart job, i form af timer i den udekørende hjemmepleje. Weekendmorgenerne går derfor ofte med en sludder, over en omgang af havregrød og øllebrød. Øllebrøden dufter skønt og minder mig om barndommen – selvom jeg dog er en smule skeptisk over den pulveriserede version med ligedele sukker og smuldr, der formegentlig aldrig har set skyggen af et rugbrød. Nu har jeg gjort det selv-selv, og måske øllebrød blir’ det nye…

Photobucket

Øllebrød til 2 personer
150 g rugbrød uden kerner
1 dl vand
1/2 hvidtøl
1/2 tsk salt
1 spsk akaciehonning ell. ahornsirup

Smuldr de halvtørre brødskiver ned i en gryde. Hæld øl og 1/2 dl vand heri. Tænd for middelvarme og lad det simre i 15 minutter, til grødkonsistens opnås. Smag til med salt og honning/sirup. Spæd op med vand, til rette kosistens haves.
Servér varm med friske syrlige bær og lidt kold mælk på toppen.

Pep grøden op med letpisket flødeskum og lidt kakaonibs for øllebrød-deluxe

Photobucket

12 kommentarer

 • Pernille

  Jeg lavede øllebrød i forgårs.. det er jo virkelig en undervurderet spise!! Mums, hvor det smagte!! Min version fik en kanelstang med under kogning, og så en skøn klat flødeskum på til serveringen!! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Ej hvor dejligt Pernille! Lyder alletiders :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmm – øllebrød er virkelig undervurderet! Jeg elsker det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • En rigtig dansk ret, men må indrømme at jeg kun få gange har fået øllebrød som lille – ikke noget jeg har mindre om var en god oplevelse.
  Men måske det var på tide at forsøge igen ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Nemlig ;) Og nej, jeg kunne heller ikke erindre smagen, men blev dog inspireret af nostalgien alligevel. Måske du bliver overbevist ved selvsyn ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Selvom jeg har boet i Danmark i flere år nu, har jeg aldrig smagt øllebrød. Jeg synes simpelthen at det lyder så underligt. Men I får det faktisk at se meget lækkert ud på jeres billeder – så måske jeg skulle tage mig sammen og give det en chanse på et tidspunkt… :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Jeg mindes heller ikke at have spist det de sidste 15 år, det svandt lidt med 90’erne tror jeg. Et anderledes men lækkert morgenmåltid, det må du prøve :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Din øllebrød ser noget lækrere ud end min. :P

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   ;-) Smagen er heldigvis det vigtigste, hehe.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uh, har endnu ikke smagt et, men det må prøves her til vinter – det er jo øl, rugbrød og sukker, what’s not to like?

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Præciis – grundstenene for en succes er i hvertfald tilstede.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndags suppedasen: Krydret tomatsuppe