• ···
Skønne hindbærcirkler (hindbærsnitter)

Himmelsk kanel-fletkringle

Photobucket

En smuk sag der kombinerer feminine former med elegance og finurlig efterårssmag. Kanel vil altid være et hit hos mig, så trods de meget simple ingredienser, kan den svungne form og fine smagsnoter gøre mig helt varm om hjertet. Jeg håber virkelig, at kringlen her har samme effekt på dit efterårshjerte.
Kringlen og de fine solstrejf fortjener masser af billed-knips, jeg håber de vækker appetitten.

Photobucket

opskrift
inspiration til fine former og lækker smag
hos Because it matters

dej
125 ml lun mælk
1 spsk rørsukker
14 g gær
100 g durum eller tipo 00
200 g hvedemel
1 æg
30 g smeltet smør
1 tsk kardemomme
1 tsk salt

remonce
70 g blødt smør
2-3 tsk kanel
65 g sukker

Varm mælken godt op og rør gæren ud deri, sammen med sukker. Tilsæt mel og rør godt. Bland resten af ingredienserne i blandingen, og ælt godt. Dejen er lækker og blød og sættes lunt til hævning i 1,5 time.  
Mens dejen hæver laves den søde remonce. Ingredienserne røres godt sammen og stilles ved stuetemperatur. 

Den lækre bløde dej, rulles ud på et meldrysset bord (spar ikke på melet her!)
Dejen rulles ud i et rektangel – jeg rullede den ganske tynd – og fik derfor masser tynde lameller. Remoncen smøres ud i et ryndt lag – rulles stramt som en fin roulade.
Det visuelle udtryk formes nu, og du kan få en guidet hånd hos italieneren her.

Håndarbejdet er nemt klaret. Rouladen skæres på langs – pånær et par centimeter i den ene ende. Sno de to dele, med lamellerne udad. Find bagepladen frem og form kringlen til en cirkel – smut enderne godt ind, så de ikke brænder af. Pensel med lidt æg/mælk.
Bag ved 200 grader i 25 minutter.

Photobucket
Photobucket

   

8

  • Har bare tænkt på denne flotte kringel siden jeg så den her .. Lavede den derfor til weekenden – og hvor er det lækkert .. er vild med både kanel og kardemomme .. :)
    Lavede dem som små morgen-kranse, det var faktisk også ret lækkert :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Tak for din kommentar Nanna. Dejligt du prøvede kransen – og allergikers idé med portionsstørrelse til morgenmaden :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Mums – kan stærkt anbefales <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sælgene billeder :) Det ser rigtig lækkert ud :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, der er MASSER af kombinationsmuligheder og forbedringsmuligheder. Skægt, du vil have færre lameller. Jeg vil faktisk gerne have flere. Dels for det smukke mønster, dels for muligheden for mere fyld :-).

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære Christina,
    Sjovt – og dejligt – at se din fortolkning af kanelkringlen. Jeg giver dig helt ret, det er en skøn kage, som lige passer til efteråret her!
    Lad os se hvor mange vi kan få med på kanelbølgen!
    Kh, Mette

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Jeg blev jo helt vild, da jeg fandt frem til din blog og den lækre kringle! Tak for inspiration – må helt sikkert prøve med færre lameller, mindre bagetid og mandler/orange i :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skønne hindbærcirkler (hindbærsnitter)