Himmelsk kanel-fletkringle

En smuk sag der kombinerer feminine former med elegance og finurlig efterårssmag. Kanel vil altid være et hit hos mig, så trods de meget simple ingredienser, kan den svungne form og fine smagsnoter gøre mig helt varm om hjertet. Jeg håber virkelig, at kringlen her har samme effekt på dit efterårshjerte.
Kringlen og de fine solstrejf fortjener masser af billed-knips, jeg håber de vækker appetitten.
opskrift
inspiration til fine former og lækker smag
hos Because it matters
dej
125 ml lun mælk
1 spsk rørsukker
14 g gær
100 g durum eller tipo 00
200 g hvedemel
1 æg
30 g smeltet smør
1 tsk kardemomme
1 tsk salt
remonce
70 g blødt smør
2-3 tsk kanel
65 g sukker
Varm mælken godt op og rør gæren ud deri, sammen med sukker. Tilsæt mel og rør godt. Bland resten af ingredienserne i blandingen, og ælt godt. Dejen er lækker og blød og sættes lunt til hævning i 1,5 time.
Mens dejen hæver laves den søde remonce. Ingredienserne røres godt sammen og stilles ved stuetemperatur.
Den lækre bløde dej, rulles ud på et meldrysset bord (spar ikke på melet her!)
Dejen rulles ud i et rektangel – jeg rullede den ganske tynd – og fik derfor masser tynde lameller. Remoncen smøres ud i et ryndt lag – rulles stramt som en fin roulade.
Det visuelle udtryk formes nu, og du kan få en guidet hånd hos italieneren her.
Håndarbejdet er nemt klaret. Rouladen skæres på langs – pånær et par centimeter i den ene ende. Sno de to dele, med lamellerne udad. Find bagepladen frem og form kringlen til en cirkel – smut enderne godt ind, så de ikke brænder af. Pensel med lidt æg/mælk.
Bag ved 200 grader i 25 minutter.
Har bare tænkt på denne flotte kringel siden jeg så den her .. Lavede den derfor til weekenden – og hvor er det lækkert .. er vild med både kanel og kardemomme .. :)
Lavede dem som små morgen-kranse, det var faktisk også ret lækkert :)