Skønne hindbærcirkler (hindbærsnitter)

Efterårsferien er for mit vedkommende blevet nydt i fulde drag. Har besøgt mine forældre, set familien og hygget med søde venner. Da jeg var i sommerhus, greb jeg lejligheden til at bage disse skønne hindbærcirkler. De er blevet døbt dette, da min bror hurtigt konstaterede at dét var altså ikke en hindbærsnitte. Men ikke desto mindre, så smager de ens. Opskriften er dejlig nem og god til de kolde tider vi går imøde – hvor indendørs hygge med kaffeaftaler og hjemmebag måske vægtes højere end ellers. Enjoy.
Ingredienser
(ca. 16-18 stk.)
200 g smør
350 g hvedemel
150 g flormelis
1 spsk vaniljesukker
1 æg
Hindbærmamelade
Flormelis
Usaltet pistacie
Fremgangsmåde
- Smuldr smørret i melet, og sørg for det bliver “et med melet”
- Tilsæt flormelis og vaniljesukker og saml dejen med ægget.
Dejen stilles i køleskabet i ca. 1 time.
- Del dejen i 2 lige store portioner.
- Tag et stykke bagepapir, læg dejen på bagepapiret, og læg endnu et stk. bagepapir oven på.
- Rul nu dejen ud, så tykkelsen er ca. 0,5 cm eller lidt mindre.
- Tændovnen på 175 grader varmluft.
- Sæt pladerne i ovnen og lad dem bage i ca. 5-7 minutter.
- Tag pladerne ud og stik cirklerne ud (det er nemmere at arbejde med, når de har bagt en smule)
- Bag cirklerne færdigt i ca. 18-20 minutter til de er gyldne.
Lad dem køle helt af…
- Saml kagerne to og to med et lag hindbærmamelade mellem
- Lav en tyk glassur af henholdsvis flormelis og vand, smør glassuren på toppen af kagerne.
- Drys med hakket pistacie eller evt. krymmel.Velbekomme :- )
Husk at konkurrencen om de skønne kogebøger stadig kører. Klik her for at se indlægget, og husk at følge os på facebook.
De ser lækre ud. Er selv vild med friske hindbærsnitter.
Det skal prøves.