• ···
Himmelsk kanel-fletkringle

Søndags suppedasen: Grøn broccoli & blomkålssuppe

Photobucket

Den ultimative grøntsagsbombe – god smag, cremet konsistens og masser af vitaminer, er gode komponenter til den perfekte suppe. Denne suppe er en vinterklassiker herhjemme, og har været det lige siden min barndom. Suppen er nem og hurtig, og så mætter den dejligt.
Jeg har vist suppen her på bloggen før, men den fortjener en plads i søndags suppedasen – nu med bedre billeder og fornemt selskab af de andre lækre supper.

Photobucket

opskrift
2 broccoli
1 blomkål
1 fl milda – den der hvide flaske til madlavning
1 tsk chilipulver
Salt

Skær broccoli og blomkål ud i buketter og kog disse hver for sig, tilsat lidt salt. Hæld vandet fra, men gem lidt af blomkålsvandet.
Blend grønsagerne og spæd til med blomkålsvandet.
Når du har en ensartet konsistens, kommes suppen i en gryde, koges op og en god sjat milda røres i, til du har den rette konsistens. Smag til med chilipulver og salt.
Rist lidt bacon og brug som drys.

Photobucket

   

10

  • Lyder som en rigtig dejlig suppe! Skal helt klart prøves af her til vinter :)
    xxoo, Amelia

    weweremeanttosparkle.wordpress.com – blog om MAD og SPISEFORSTYRRELSER

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maiken

    Jeg lavede suppen forleden (bare med rigtig fløde istedet for milda, da jeg forsøger at undgå stivelse), og den er bare super smuk, og fyldt med god vitamin-samvittighed! Jeg syntes dog at den manglede lidt smag, så jeg tænker at den måske kunne peppes op med noget chili, hvidvin, ingefær og hvidløg næste gang. Tak for en skøn blog!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fed opskrift – den er rigtig fed her til vinterne når der er så mange vitaminer i – lige hvad man har brug for i den kolde tid.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Agathe

    Mums det ser lækkert ud! Perfekt til en kold efterårsaften :)
    I ingredienslisten står der Milda og i opskriften skriver du kun Maizena. Hvordan hænger det sammen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hov, det er en fejl – i mors gamle opskrift står der marizena, nu er det rettet ;-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • love this idea, it’s sound like a very fresh sunday and a book behind the tv ; love brocoli love your soup

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    mmmm, ser lækker ud…Hvor mange portioner er der til som hovedret?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Himmelsk kanel-fletkringle