Søndags suppedasen: Krydret tomatsuppe

Tredje søndag i min lille suppe-føljeton og endnu et bud på vintermad lavet fra bunden, der ikke smadrer dit SU-budget. Suppen her er en klassiker der holder hele vinteren – solmodne tomater, masser af krydderier og knasende brød on the side. Jeg fik alle ingredienser til suppen hos den lokale grønthandler for 45 kr – og supplerede så med et flûte, hvoraf jeg ristede sprøde crutonner i olie og salt. Prøv den, få varmen og masser af smag!
opskrift
1 kg smagfulde tomater
1 ds flåede tomater
1 rød snackpeber
2 løg
2 store hvidløg
1 håndfuld frisk timian
1/2 l vand
olie
evt brød, der ristes til crutonner
Snit løgene fint og sauter dem i en gryde med olie, tilsæt finthakket hvidløg, tomater i store tern, de flåede tomater, en lille håndfuld grofthakket timian og til sidst vandet. Lad suppeblandingen simre under låg i 30 minutter – rør med jævne mellemrum. Suppen vil kunne spises nu, men foretrækker du en mere cremet og jævn version, blendes den i 2 minutter og opvarmes igen. Jeg foretrækker suppen smooth og uden klumper, hvorfor den røg en tur i blenderen. Hæld suppen tilbage i gryden, lad den stå ved jævn varme i 5-10 minutter, smag til med salt og peber.
Suppen serveres brandvarm med lidt creme fraiche og sprøde crutonner på toppen.
Hvor ser det lækkert ud! Bliver helt sulten.
Kig gerne forbi min blog: http://lisaninni.bloggersdelight.dk/
God aften.