• ···
De bedste cookies - nu mørke med hvid choko

Søndags suppedasen: Mexicansk majssuppe m. nachos

Photobucket

Da efteråret stod for døren og jeg fik ideen til søndags-supperne, skrev jeg straks en lang liste med alle de lækre suppevarianter jeg kunne komme i tanke om. De knap så traditionelle skulle jo også repræsenteres, så jeg bladrede løs i mine kogebøger. Én af de mærkeligste var majs-suppen her, den kombination havde jeg ikke lige set komme i suppesammenhæng. Nigella kom mig til undsætning, og med et par småjusteringer er her, en ægte mexicanersuppe med masser af smag og syndige sager.

Photobucket

opskrift
1 kg frosne majs, optøede
3 forårsløg, rensede og halverede
2 fed hvidløg, pillet
2 røde chilier
1 1/2 l grøntsagsfond lavet af terning (3-4 terninger)
1 pose saltede nachos
1/2 pose revet ost – fx cheddar

Tag majsene op af fryseren om morgenen, så er de klar til brug senere… Afdryp dine majs, og blend dem sammen med forårsløg, hvidløg og den ene hakkede chili. Dette gøres nemmest af et par omgange – vil blenderen ikke trække massen, kan du sagtens spæde op med 1 dl vand. Blend til en jævn puré opnås.
Lav 1 1/2 l grøntsagsfond (lavet af terninger) og rør dette sammen med pureen i en stor gryde. Brng suppen i kog og rør godt, lad derefter suppen simre med løstsiddende låg i 15 minutter ved svag-jævn varme.
Mens suppen simrer, kan du anrette små portioner nachos med lidt ost imellem og ovenpå, på et stk bagepapir.
Stil bagepladen med nachos i ovnen i 10 minutter, til osten er smeltet.
Øs suppen op i de fineste skåle du kan finde, anret en lille portion nachos på toppen. Drys med den anden finthakkede chili og servér straks. Smager formidabelt med corona’s, lime og nachos on the side.

Suppe bonus: Suppen hér indeholder en del stivelse i form af majs og mel – samt fedt fra nachos og ost. Det er ikke en slanke suppe, men det er efterår og man skal jo have lov at gøre hverdag til en fest – bare en gang imellem…
Suppen er den dyreste hidtil i søndags suppedasen, og kommer op på 65 kr for alle ingredienserne – men så er der altså også varm og mættende mad til 4 sultne personer.
Photobucket

   

13

  • always i used to read smaller posts which also clear their motive, and that is also happening with this post which I am reading at this time.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Since they were in unmarked bags it was not possible to identify a manufacturer or
    a distributor. Ashwagandha, ginseng, brahmi, licorice, nettle and chamomile are some of the herbs
    used to treat tension. Profoundly inspired by these fascinating and fulfilling humanitarian endeavors, my
    doors are now wide open to NGOs worldwide
    and philanthropy organizations needing documentation of their operations in the field.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har ellers fået forbud fra min kæreste mod at lave mere suppe (Er måske kommet til at gå en smule amok i supper de sidste par måneder), men denne her ser bare lækker og inspirerende ud, så den tror jeg altså at jeg må prøve. Mon ikke han kan formildes med udsigten til sprøde nachos ved siden af?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hm, kunne godt være man skulle prøve den, men bliver de nachos ikke hurtigt bløde og klamme?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      De er jo sprøde og varme når de anrettes, og de spises jo som noget af det første eftersom de ligger øverst – så nej, det vil jeg ikke sige :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Heldig igen at være på smagsholdet – skøn suppe, der giver varmen :) Bon apetite

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Claus

    Det smagte rigtigt godt !!!!!!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmmm, den skal prøves!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser bare godt ud! Hjemme hos os elsker vi mexikansk mad, så måske vi skulle prøve den suppe her i den kolde tid :)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De bedste cookies - nu mørke med hvid choko