• ···
Knæk madpakke-koden

Sund Nutella Wannabe

Photobucket

Nok er der lavet mange hjemmerørte nutalla’er de seneste år i blogland – hovedingredienserne har hovedsagligt været hasselnødder og godt med chokolade. Det er selvfølgelig også det mest autentiske, men vil du prøve en lidt mere nærende version og samtidig forkæle dig selv, er denne wannabe version et godt bud. Nutellaen er hurtig at lave og egner sig perfekt som det søde indslag på et halvt stykke rugbrød i madpakken!
Desuden kan nutella’en altid tilsættes et nyt smagsinstryk – denne gang er det en klassisk version, men mandler, appelsin og ingefær er andre komponenter der sagtens kunne komme i spil…

Photobucket

opskrift
4 spsk kakao
2 modne bananer
1 1/2 dl hasselnødder
1 dl kokosmel
1 dl finvalsede havregryn
1 knivspids vaniljepulver
1 tsk hørfrø eller solsikkeolie

Hasselnødderne males til groft mel (i blender eller kaffekværn). Mos bananerne med en gaffel og rør så de resterende ingredienser sammen. Kom nutellaen på lufttæt glas og opbevar den i køleskabet – her kan den holde sig i 3-4 dage.
Spis det syndigt smagende pålæg på et stykke knækbrød til aftenkaffen og få tilfredsstillet den søde tand med god samvittighed!

Photobucket

Ps. nutellaen her, vil nok blive opfattet som lidt af en treat i madpakken – så brug den som “overraskelsen” i madpakken, på knæk-eller rugbrød.

   

11

  • AJ

    Hvor meget skal hasselnødderne blendes?
    Og hvor mange portioner tror du opskriften giver – synes ikke 3-4 dage er så lang tid hvis man kun er 1-2 personer om at spise det? ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vibw

    Skøn blog! – er netop ankommet.

    Hvilken slags kakao har du brugt i nutellaen??
    Jeg har netop rørt en efterårsferie-på-Samsø-morgen-snack, men synes den er noget “kras” i smagen…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Velkommen til :-)
      Jeg har brugt almindelig bage kakao – du ved, de brune æsker med kakaodamen på :-) Det synes jeg bestemt ikke min gjorde, sørg for at bananerne er godt modne, så de smager sødt igennem.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wow hvor ser det bare godt ud!!! Jeg faldt tilfældigt over jeres blog, og kan hermed sætte flueben ud for fast follower! ;-)

    http://Www.agoodiebag.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Ih hvor dejligt du kom forbi – velkommen til :-) Kig endelig også med på facebook!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Oh. My. God. Jeg kan næsten ikke magte, hvor lækkert det ser ud.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Arww tak – du må igang i køkkenet selv! Tak for din kommentar og god weekend :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Orv, den tror jeg sørme skal afprøves på morgenbordet i weekenden – det lyder lækkert. Mon man kan blende den lidt, for en mere smooth konsistens? Det tror jeg at jeg prøver med noget af portionen :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hvor dejligt – glæder mig til at høre om det bliver en succes.
      Kosistensen er ret smooth i forvejen, det er kun kokosen der er bid i :-) God fornøjelsen!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Nu spiser jeg ikke selv nutella, men min datter på 5 vil dø for en nutella mad, så denne version må bestemt afprøvet allerede i morgen – og så på en nybagt bolle – armen der bliver jo ikke et øje tørt.

    tak for inspirationen.

    kh maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Jeg er sikker på at den bliver et hit – også på lunt morgenbrød. God weekend og fornøjelse
      :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Knæk madpakke-koden