• ···
God gammeldags Øllebrød

De bedste cookies – nu mørke med hvid choko

Photobucket

Eksamensopgave og forskningsmetodologi er faretruende tæt på – så tæt, at vi nemt kan retfærdiggøre trangen til kage eller boller, når som helst i skrive processen. Studiegruppen skulle derfor guffe, og valget faldt på de gode cookies – denne gang med et par småjusteringer, størst i form af hvid chokolade i mørke cookies. Smagsdommerne godkendte vidst, så jeg håber at du vil gøre det samme…
Hvilke cookies er “verdens bedste” hos jer??

Photobucket

opskrift på choko-cookies m. hvid chokolade
260 g brun farin
2 tsk vaniljesukker
2 æg
1 tsk salt
1/2 tsk natron
1 tsk bagepulver med top
240 g hvedemel
2 spsk kakao
200 g hvid chokolade
1 dl smagsneutral olie

Pisk farin, vanilje og æg et par minutter, til blandingen er lys og luftig. Tilsæt sigtet mel, kakao, bagepulver, natron og salt, og pisk det hele sammen. Bland herefter grofthakket chokolade og olie i, til en jævn blanding opnås. Bland olien godt ind i dejen, ved at vende godt med en dejskraber. Stil dejen på køl en times tid, så den bliver nemmere at arbejde med.
Varm ovnen op til 175 °. Tag dejen ud i stuetemperatur, fordel cookie-klatter med to skeer, på en bageplade. Det passer, hvis du kan have 9 cookies på en bageplade. Ikke tryk, ikke mas, bare sæt dem i ovnen og vent i spænding.
Bag kagerne i 10-12 minutter. Lad kagerne falde sammen 5 minutter på bagepladen, og flyt dem derefter over på en rist.

Photobucket

   

11

  • […] brownie, men vi har stadig flere, som vi skal have fundet ud af hvad vi skal bruge til (måske de her cookies), det bliver nok ikke så svært :-) Brownie smager SÅ godt og det vigtigste for os er, at den […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine

    De ser vildt lækre ud og jeg er netop i gang med at bage disse småkager.. Vil dog bare sige at det ikke giver nogen mening at putte bagepulver og natron i og derefter lade dejen stå og hvile. Effekten af bagepulver og natron sker rimeligt hurtigt – natriumhydrogencarbonaten reagerer med vandet og danner CO2 – Så enten er det omsonst at tilsætte hævemiddel eller også skal de ikke hvile inden de bages..
    Det ser dog ud til at være gået meget godt for jer – og generelt er jeg vild med jeres blog – det var bare lidt serviceinfo ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

    Hej. Jeg ville bare høre hvor mange der er til i sådan en dej.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uhh de ser virkelig gode ud,- må absolut prøves en gang her i efteråret. De er jo perfekte til en kold eftermiddag hvor der bare skal hygges.
    Nogle af de bedste cookies jeg har lavet er fyldt med mandler, hasselnødder, mørk chokolade og hvid toblerone. Altid et hit hos kæresen når jeg bager dem herhjemme.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak for din kommentar :-) Nødder og toblerone lyder også som seriøse hits, det må afprøves en dag!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • De er nu skrevet i min bog med opskrifter, der skal gemmes – De smager jo helt fantastisk! Tak

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åhhh, de ser så gode ud – dejlig mørk farve :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor ser de bare gode ud! Skal helt sikkert prøves

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

God gammeldags Øllebrød