Søndags suppedasen: Kinesisk nudelsuppe med spicy kylling

Asiatiske grøntsagsbolde

Photobucket

Weekenden bød på gæster af den søde slags, og temaet var kinesisk. Jeg brugte derfor lørdagen i køkkenet og resultatet blev nudelsuppe, forårsruller, rispapir, grøntsagsbolde, and på spyd, pandebrød og masser af dips.

Grøntsagsboldene her kan serveres til det meste – og er et godt alternativ til frikadeller, falaffel og den slags. Smagsnuancerne kan justeres, afhængig af mængden af koriander og kål.
Desuden er boldene en god mulighed for, at få grøntsagerne i køleskabet brugt – det meste kan bruges, så prøv dig frem.

Grøntsagsbolde
ca. 30 stk
1 stor gulerod
100 g spidskål ell. hvidkål
100 g romanesco
50 g kinaradise (kan udelades)
1/2 rød peberfrugt
1/2 rød chili
4 forårsløg
50 g bønnespirer
1 hakket fed hvidløg
1 spsk hakket korianderblade, med top
1 tsk revet ingefær
1 tsk karry + salt og peber
1 spsk soyasauce
3 æg
5 spsk hvedemel (ca)
olie til friturestegning
Servér med neutral yoghurtdip, chilimayo eller en ymer/hvidløg-sag.

Gør grøntsagerne klar – dvs. rens, skyl og riv eller hak. Gulerod, ingefær, kinaradise rives på givejernet. De resterende grøntsager snittes fint og den grønne blanding røres godt sammen.
Soyasauce og koriander blandes i, hvorefter æg og mel røres i. Lad gerne farsen hvile en halv times tid. Form små bolde med en fugtig ske. Gør en wok klar –  høj varme og 1/2 liter rapsolie. Pas på ved stegningen, friture kan være en farlig omgang. Steg 5-6 bolde ad gangen i olien, vend dem undervejs, tag dem op med en hulske når de er gyldne og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Servér med dip og andre små krydrede retter. Velbekommen!

Photobucket

7 kommentarer

  • Ejjjjj hvor er det bare lækkert. Mmmh

    http://agoodiebag.blogspot.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Ej, hvor er de bare lækre. Jeg er med i madklub med gamle højskole-piger og det er 3 ud af 7 faktisk vegetater, så det er indimellem småt med kreativiteten. Men ikke mere – jeg laver sgu asiatisk tema på tirsdag :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det lyder søreme som en hyggelig klub!
      Ja, det kan være lidt svært at finde på nye påhit – asiatisk er at anbefale :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Årh, hvor ser både de, og nudelsuppen neden for, rigtig lækre ud. Det er alt for længe siden jeg har spist asiatisk mad, kan jeg mærke på det hele.

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Årh, hvor ser både de, og nudelsuppen neden for, rigtig lækre ud. Det er alt for længe siden jeg har spist asiatisk mad, kan jeg mærke på det hele.

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak Anne – ja det er ikke så tit, man lige får kastet sig ud i alle de små retter. Det må du snart gøre igen :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndags suppedasen: Kinesisk nudelsuppe med spicy kylling