• ···
Asiatiske grøntsagsbolde

Byens bedste bagels

Photobucket

Frokosten peppes festligt op, når det traditionelle sandwichbrød udskiftes med disse lækre bagels. Det specielle ved bagels er, at de koges inden bagning – hvilket giver brødene den seje og kompakte struktur.
Disse bagels er nemme at lave, og til trods for, at kogningen altid har afskrækket mig lidt, var det ganske overskueligt og hyggeligt at få dem klar til bagning.
Happy bagel-bagning!

Photobucket

opskrift 14 bagels
25 g gær
5 dl lunkent vand
1 spsk salt
1-2 spsk flydende honning
10 dl kraftigt hvedemel
Æg til pensling + sasam + blå birkes

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og honning. Tilsær hvedemelet lidt efter lidt, og rør godt samtidig. Ælt dejen grundigt – hellere 5 minutter for meget, end for lidt.
Lad dejen hæve i en tildækket skål, i en times tid. Vend dejen ud på et melet bord og ælt den let, del den i 14 stykker.
Form stykkerne til små pølser og sæt disse sammen til cirkler – vær omhyggelig ved lukningerne, så de ikke går op under kogningen, brug eventuelt lidt vand til samlingen.
Lad ringene hæve en halv til en hel time.

Varm ovnen op til 175 grader og sæt vand over til kogning i en stor gryde. Kog et par ringe ad gangen, 1-2 minutter på hver side. Lad ringene tørre, på et stykke bagepapir.
Pensl dine bagels med sammenpisket æg og dyp dem i sesam eller birkes. Bag dem gyldne midt i ovnen, cirka 20-25 minutter.

Photobucket

   

9

  • Hejsa
    Hvad benytter du i dine bagels hvis jeg må spørge? Har du nogen favoritter? Jeg har Vanløse Bagel butik, hvor vi også laver bagels og forskelligt udvalg af fyld, og jeg er da altid interesseret i at lære mere og få gode idéer fra andre.
    Mange tak.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    De ser virkelig gode ud, ville man kunne fryse dem ned?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak Nanna – Ja, du kan sagtens fryse dem ned.
      God weekend!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nøj hvor ser de gode ud. Dem skal jeg helst sikkert afprøve i weekenden:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • MUMS. De ser så lækre ud! De har nærmest lyst til at hoppe ud af skærmen og over på min tallerken…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det er jeg helt sikker på, de har Maja ;-)
      Du må selv i sving – god weekend :)!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

    Hvor ser de lækre ud!

    Et lille fif til formningen er at man ruller en fin bolle og prikker hul i midten med en finger. Hullet gøres større ved at kører pegefingrene rundt om hinanden (begge fingrer er inde i bagels-hullet).

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak Gitte!
      Og tak for fif – kender godt den metode, men synes at hullerne bliver mindre og har tendens til at vokse sammen igen? Tror jeg prøver det næste gang :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asiatiske grøntsagsbolde