God gammeldags æblekage

Elsker simpelthen æblekage – det er uden tvivl favorit desserten. Det er en dessert vi tit fik i mit barndomshjem. Vi havde et æbletræ, som hvert år havde nogle skønne æbler, og disse blev gerne brugt til min mors søde æblekage.
Det er som sådan ikke en kage som vi kender den – altså bagt i ovnen og fast. Men det er en lækker grød, som er lagt i lag af skriftevis æblerasp og æblegrød. Uhmm, her er min varme anbefaling til en efterårsklassisker;
Ingredienser
(ca. 6 glas)
1 kg æbler
1/2 dl. vand
1 vaniljestang
5 spsk. sukker
æblerasp
fløde
Fremgangsmåde
- Skræl og skær æblerne i tern
- Halver vaniljestangen og skrab kornene ud og kog nu æblerne med vand, vaniljekorn, vaniljestang ved mellem varme. Smag til med sukker.
- Når de er kogt ud så det er lige til at mase, tages de af varmen og moses til grød. Lad dem køle af.
- Pisk flødeskum og find æbleraspen frem.
- Lav en fin æblekage med skiftevis æblegrød og æblerasp og slut af med flødeskum. (Man kan evt. piske lidt vaniljepulver i flødeskummet for et ekstra touch-of-delicious-factor)
VELBEKOMME :-)
Super lækker måde at præsentere det på! kan ikke selv lide æblekage, men men idéen kan jo bruges til meget andet :D