• ···
Cremet, krydret & knaldgo' Toscatærte

Kurvebrød med valnødder

Photobucket

Et lækkert og saftigt efterårsbrød – med den rette smag, krumme og sprøde skorpe. Ultra nemt at lave og ultimativ morgen-luksus med nybagt brød!
Jeg fik indviet min nye hævekurv, men brødet kan sagtens bages uden brug af sådan én.
Snyd ikke dig selv for en skive med smør eller ost, når brødet endnu er lunt – mums.
Ps. En kop yndlings-the ved siden er altid en sikker vinder – min absolutte yndling er Cool Herbal fra Perch’s!

Koldhævet valdnøddebrød
 15 g gær
3 dl vand
1 tsk salt
1 tsk stødt kardemomme
100 g valnødder
100 g groft rugmel
250 g kraftigt hvedemel

Gæren røres ud i vandet, herefter tilføjes salt, kardemomme og mel. Melen røres i, lidt efter lidt. Rør godt i dejen, til en tyk klæg masse former sig. Saml dejen og læg den tildækket i en stor skål. Sæt dejen i køleskabet natten over.
Drys en hævekurv med rigeligt mel og læg så dejen deri. Lad dejen hæve en god times tid, hvorefter den vendes ud på en beklædt bageplade.
Brødet bages i 25 minutter på 250 grader, de første 10 minutter, hvorefter der skrues ned på 200.
Mærk om brødet er færdigt, ved at banke lidt på bunden.

Photobucket

   

2

  • Hvor ser det dog uforskammet lækkert ud. Alt med valnødder trækker generelt gevældigt i mig for øjeblikket. Det må blive søndagsprojektet – jeg bogmærker lige ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Tak for din kommentar – er i øvrigt helt enig, valnødder er kun et plus!
      God søndagsbagning

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cremet, krydret & knaldgo' Toscatærte