• ···
Fuldkorn er guldkorn

Schweitzer-pastiller

Photobucket

For mig, en af de mest nostalgiske julegodter (på listen med kiksekage og havregrynskugler) ligger mormors schweitzerpastiller – de er runde, søde og smelter på tungen – alt i alt, ganske perfekte for en pebermynte-fan som mig!
Kun ganske få ingredienser skal bruges, så der kan hurtigt tankes op med en ny portion…

opskrift
2 pasturiserede æggehvider (1 bæger)
1 pk flormelis (næsten)
3 tsk pebermyteessens (efter smag)
50 g mørk chokolade (der omkring)

Æggehviden blandes med flormelis, til konsistensen er blød men sammenhængende. Der tilsættes pebermynteessens og smages til. Tilføj mere flormelis, til massen er rullefast. Sæt små kugler af på et stykke sølvpapir, arbejd hurtigt med massen, da den tørre hurtigt – dvs. har du rullet 5-8 små kugler skal de trykkes flade, inden de når at tørre så kanterne ikke revner. Lad pastillerne stå og tørre – minimum to timer.
Smelt en smule chokolade og dryp små prikker på pastillerne. Lad igen pastillerne tørre, opbevar dem i en lufttæt beholder og nyd med søde jule-nisser!

Photobucket
Photobucket

   

3

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fuldkorn er guldkorn