Søndags suppedasen: Thaisuppe med karry og rejer

Søndag igen – stadig mørkt, stadig koldt, og stadig med (kort) nedtælling til julerierne. Søndagens suppe er en blanding af typiske danske vintergrøntsager – spinat og broccoli, samt klassiske asiatiske ingredienser som rejer, currypasta og spidskommen. Hånd i hånd forenes de, og bliver til en vitaminrig grøn suppe – rig på smag og vitaminer.
Suppen rækker til 4 personer og koster lige omkring 70 kr at lave – en af de dyrere supper i rækken, men stadig SU-værdig kuvertprisen taget i betragtning!
opskrift
1 løg
2 fed hvidløg
5 cm frisk ingefær
2 spsk olie
3 tsk grøn currypasta
1-2 tsk stødt spidskommen
1 dl mælk
7 dl grøntsags eller hønsebouillon
1 frisk broccoli
1 bakke spinat
1 dåse kokosmælk
Frisk persille
Lime
150 g store optøede rejer
Løg, hvidløg og ingefær pilles og hakkes fint. Spinar og broccoli skylles og blendes med 1 dl mælk.
Varm lidt olie i en wok eller stor gryde, svits løg og ingefær heri. Efter et par minutter tilføjes currypasta. Tilsæt den blendede grøntsagsmasse og bouillon og lad det koge op i 5 minutter. Krydderier og kokosmælken hældes på.
Lad suppen simre i 10 minutters tid, smag til med salt, spidskommen og limesaft.
Rist dine rejer og klargør persille. Servér suppen brandvarm med brød, persille og rejer i.
Velbekomme og god søndag!
Har du stegt rejerne i noget? (det ser sådan ud på billederne)
Vh