• ···
Konfekttrøfler med lakrids-chokolade

Søndags suppedasen: Thaisuppe med karry og rejer

Photobucket

Søndag igen – stadig mørkt, stadig koldt, og stadig med (kort) nedtælling til julerierne. Søndagens suppe er en blanding af typiske danske vintergrøntsager – spinat og broccoli, samt klassiske asiatiske ingredienser som rejer, currypasta og spidskommen. Hånd i hånd forenes de, og bliver til en vitaminrig grøn suppe – rig på smag og vitaminer.
Suppen rækker til 4 personer og koster lige omkring 70 kr at lave – en af de dyrere supper i rækken, men stadig SU-værdig kuvertprisen taget i betragtning!

opskrift
1 løg
2 fed hvidløg
5 cm frisk ingefær
2 spsk olie
3 tsk grøn currypasta
1-2 tsk stødt spidskommen
1 dl mælk
7 dl grøntsags eller hønsebouillon
1 frisk broccoli
1 bakke spinat
1 dåse kokosmælk
Frisk persille
Lime
150 g store optøede rejer

Løg, hvidløg og ingefær pilles og hakkes fint. Spinar og broccoli skylles og blendes med 1 dl mælk.
Varm lidt olie i en wok eller stor gryde, svits løg og ingefær heri. Efter et par minutter tilføjes currypasta. Tilsæt den blendede grøntsagsmasse og bouillon og lad det koge op i 5 minutter. Krydderier og kokosmælken hældes på.
Lad suppen simre i 10 minutters tid, smag til med salt, spidskommen og limesaft.
Rist dine rejer og klargør persille. Servér suppen brandvarm med brød, persille og rejer i.
Velbekomme og god søndag!

Photobucket

Photobucket

   

12

  • Anna

    Har du stegt rejerne i noget? (det ser sådan ud på billederne)
    Vh

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      De rejer jeg havde liggende, lå i lidt hvidløgmarinade. Men til suppe plejer jeg bare at stege i lidt olie, salt og peber – tilsæt evt lidt hvidløg og chili.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg ælsker at tjekke din suppedas ud! :) Og tjo i indkøb er 70 kr da en lille slant, men når man bor alene som jeg og opskriften er til 4 pers, bum så er der lige pludselig aftensmad til 4 gange ret billigt :) I like!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hvor dejligt at høre – skønt du følger med.
      Ja, det er jo lige dét – så længe maden rækker nogle dage kan det sagtens betale sig :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ser super lækkert ud, Christina!! :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kan man også bruge frossen spinat? :) Har en rest i fryseren jeg gerne vil bruge :D

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hmm. Ja, det tror jeg umiddelbart godt man kan. Det skal jo alligevel blendes – bare husk at kram al væden fra :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elsker thai-suppe, og det er altid godt med nye varianter til den sædvanlige. God søndag!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Enig – det er jo om at forny sig ;) Også god søndag til dig!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haps den tror jeg ryger direkte ind på aftenens menukort!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konfekttrøfler med lakrids-chokolade