• ···
Kærlig klassisk kagemand

Søndags suppedasen: Kinesisk nudelsuppe med spicy kylling

Photobucket

Endnu en uge er gået, det er søndag – det er koldt og det er suppetid! Denne gang, er jeg blevet inspireret af det asiatiske køkken – hvilket der er kommet en krydret lækker sag ud af. Suppen minder mig om mit gamle job i en kinesisk sushi-restaurant og mine måneder i Thailand – masser af krydret mad, røde kinder og varmen helt ind til knoglerne…

Hvordan går det med jer og supperne – har i spist suppe for nylig eller har i nogle gode ideer til de kommende søndages supper?…

Suppen er nem og fuld af smag. Den kræver kun 25 minuters arbejdstid og rækker til 2-3 personer.
Endnu en bonus er, at suppen her er ganske SU-venlig. Jeg havde kylling i fryseren, så kom af med 60 kr for alle de lækre grøntsager!

Photobucket

opskrift til 4-5 sultne personer

2 kyllingebrystfiletter
2 spsk sojasauce
1 spsk sesamolie
1 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
125 gram nudler
1 liter hønsebouillon
1 gulerod
1 stilk bladselleri
2 forårsløg
1/2 spidskål
salt og peber
frisk koriander

Tilberedelsen af denne dejlige suppe, tager kun 20 minutter og laves via ganske få trin.
Start med klargøre grøntsagerne: Hvidløg knuses, ingefær hakkes eller rives, forårsløg snittes fint, kålen snittes i strimler, gulerod snittes i strimler og selleri snittes i fine skiver.
Skær kyllingen i strimler og mariner det i soja, sesamolie, hvidløg og ingefær. Lad kyllinge trække indtil brug.
Læg nudlerne i en skål og hæld kogende vand over – lad disse trække i 5-7 minutter.
Giv bouillonvandet et opkog og tilsæt de snittede grøntsager, lad det simre ved jævn varme i 5 minutter.
Tilsæt kyllingen i suppen, lad det koge med i yderligere 5 minutter. Tag vandet fra nudlerne, rør dem i suppen og lad den koge op – samg nu til med salt og peber. Eventuelt et lille drys cayennepeber (hvis smagsløgene kan klare det).
Anret den varme suppe i skåle, toppet med frisk koriander.

Photobucket

   

9

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kærlig klassisk kagemand