Kærlig klassisk kagemand

Søndags suppedasen: Kinesisk nudelsuppe med spicy kylling

Photobucket

Endnu en uge er gået, det er søndag – det er koldt og det er suppetid! Denne gang, er jeg blevet inspireret af det asiatiske køkken – hvilket der er kommet en krydret lækker sag ud af. Suppen minder mig om mit gamle job i en kinesisk sushi-restaurant og mine måneder i Thailand – masser af krydret mad, røde kinder og varmen helt ind til knoglerne…

Hvordan går det med jer og supperne – har i spist suppe for nylig eller har i nogle gode ideer til de kommende søndages supper?…

Suppen er nem og fuld af smag. Den kræver kun 25 minuters arbejdstid og rækker til 2-3 personer.
Endnu en bonus er, at suppen her er ganske SU-venlig. Jeg havde kylling i fryseren, så kom af med 60 kr for alle de lækre grøntsager!

Photobucket

opskrift til 4-5 sultne personer

2 kyllingebrystfiletter
2 spsk sojasauce
1 spsk sesamolie
1 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
125 gram nudler
1 liter hønsebouillon
1 gulerod
1 stilk bladselleri
2 forårsløg
1/2 spidskål
salt og peber
frisk koriander

Tilberedelsen af denne dejlige suppe, tager kun 20 minutter og laves via ganske få trin.
Start med klargøre grøntsagerne: Hvidløg knuses, ingefær hakkes eller rives, forårsløg snittes fint, kålen snittes i strimler, gulerod snittes i strimler og selleri snittes i fine skiver.
Skær kyllingen i strimler og mariner det i soja, sesamolie, hvidløg og ingefær. Lad kyllinge trække indtil brug.
Læg nudlerne i en skål og hæld kogende vand over – lad disse trække i 5-7 minutter.
Giv bouillonvandet et opkog og tilsæt de snittede grøntsager, lad det simre ved jævn varme i 5 minutter.
Tilsæt kyllingen i suppen, lad det koge med i yderligere 5 minutter. Tag vandet fra nudlerne, rør dem i suppen og lad den koge op – samg nu til med salt og peber. Eventuelt et lille drys cayennepeber (hvis smagsløgene kan klare det).
Anret den varme suppe i skåle, toppet med frisk koriander.

Photobucket

   

9

  • Frederikke

    Ej hvor ser det dog lækkert ud! Men hvis man som mig nu ikke spiser kød, har du så et godt forslag til hvordan den lækre suppe kan gøres vegetarisk?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tradaa! Så er der fundet opskrift til madklubben i aften – din :) Tak herfra!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dejligt opskrift ;)
    “spicy” supper er nu det bedst om vinterne :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Tak Trine – er i øvrigt helt enig, at få varmen af en god spicy suppe er ikke at kimse ad :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • uhm, elsker kinesiske supper, men har bare aldrig været heldig med, at lave dem selv.. Så skal vist have prøvet den her opskrift af :)

    Mange hilsner

    Louise

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      De smager også skønt – synes dog det er svært at justere på styrken/smagen, da denne (helt uden krydderier) er stærk i sig selv. Men meget autentisk og super lækker smag.
      Du må lige sige til, hvis du prøver :-)!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmmmm hvor ser det bare godt ud! Min næste maddag!!! Mmm

    http://agoodiebag.blogspot.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak – håber den bliver en succes, på din maddag :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kærlig klassisk kagemand