• ···
Julekonkurrence - varm kaffe i en kold tid.

Husets honninghjerter [trin 2]

Photobucket

Anden trin i honninghjerte-kagebagningen består af smagsgiverne – det er altså nu, at den modnede dej skal have den karakteristiske honningkage-smag.

Trin 2:
Når dejen har modnet minimum 14 dage
2 æggeblommer, 5 g potaske, 3 tsk kanel, 5 g hjortetakstsalt, 5 g stødt ingefær og 5 g revet muskatnød.
Ælt alle krydderierne i kagedejen, ælt godt så de kommer godt ind. Er dejen meget hård at arbejde med, kan du tilsætte lidt lunkent vand. Overdæk igen dejen og sæt den i køleskab 2-3 døgn!

 

   

10

  • Katja

    Jeg venter også spændt på trin 3. Jeg skal rejse på fredag og ville da gerne nå at bage kagerne inden…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • J.

    Hej,
    Jeg har lavet trin 1 nu og dejen har stået ca. 3-4 uger – MEN dejen er sten hård (den var stået helt lufttæt i køleskabet hele tiden). Er det normalt? Den er slet ikke til at stikke i.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hej :-)
      Jeg er ikke klar over om det er meningen – men jeg oplevede præcis det samme med min omgang, og var ved at give helt op. Sidste del af honningkagebagningen kommer på bloggen indenfor de næste par dage – så skriver jeg ligenhvordan jeg fik gjort den samarbejdsvilling :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Trine

      min var også en lille sten af honning. det lykkedes mig at smuldre den i lidt vand, selvom det tog lang tid

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

    Hej og tak for en lækker blog!
    Vil lige spørge, hvorfor dejen skal stå endnu nogle dage, når man har puttet alle ingredienser i. Jeg har Meyers opskrift og der bager man bare honninghjerterne med det samme.
    Min fordej står og modner nu, så jeg er spændt på at få bagt hjerterne!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Tak for din kommentar :-) eftersigende skulle man opnå en mere luftig struktur i hjertet, ift en kompakt tør kage hvis de bages med det samme…
      Sidste led i opskriften kommer på bloggen om et Par dage :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lise

      Puha, dejen er virkelig svær at arbejde med! Er meget spændt på resultatet efter alt det arbejde :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai

    Hvornår kommer trin 3? :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Først i næste uge skulle det være klar :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mathilde

      Hvis opskriften først kommer i næste uge, og trin 2 blev gjort d. 9., kan det så godt blive ved med at holde sig? Venter i spænding på trin 3!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julekonkurrence - varm kaffe i en kold tid.