Prikkede æbleskiver med lemon-surprise

Husets honninghjerter [trin 3 & 4]

Photobucket

SÅ blev der tid til, at skrive det sidste indlæg om honninghjerterne. Og bare rolig – det er ikke for sent, for honninghjerterne kan holde sig så længe det skal være. Et godt tip til opbevaring er en lufttæt kagedåse, med et par skiver toastbrød i – så bevarer de den svampede struktur.
Nå, men midt imellem opgaveskrivning, aftenvagter og en pokkers masse æbleskiver, blev det tid til at få gang i honninghjerterne…

Photobucket

Er du blevet nysgerrrig og bagetrængende, er du kommet til rette sted: Trin 1 og trin 2.

Trin 3: Nu kommer vi til the tricky part – dejen kan godt være en hård satan. Jeg var lige ved at give op, men det er her du skal mase alt din kærlighed i dejen. Er den hård som sten, må du igang med en blid opvarmning. Stil den på en radiator, prøv at bræk lidt i den – se om den kan æltes. Hvis ikke, må du ikke fortvivle. Varm ovnen op og kom dejen ind. Bag ikke for meget, men lun dejen op og hav tålmodighed – når en blødere konsistens opnås: ælt! Når dejen er æltet godt, rulles den ud og udstikkes til den valgte form. Jeg lavede hjerter, mine udstikkere var ikke store nok, så jeg lavede bare en karton-skabelon. Bag hjerterne midt i ovnen ved 180 grader i 8-10 minutter. Lad kagerne køle af, stil dem i køleskabet, med en våd klud i nærheden. Kagerne skal sætte sig og trække fugt de næste par døgn.

Trin 4: 2 dage senere. Kagerne overtrækkes med mørk chokolade og eventuelt glasur. Opbevar kagerne i en lufttæt beholder – de har lang holdbarhed.
Nyd dem med søde julegæster!

Hvis i fik bugt med den hårde dej, vil jeg meget gerne høre om resultatet… Blev julen mon forsødet af hjemmebagte honninghjerter i år?

Photobucket

4 kommentarer

 • Trine K

  Fulgte dig i honningkagebagningen – og mine blev rigtig fine :-)
  Dejen var ret sej, men med tålmodighed blev den mere medgørlig.

  Vil bruge dem som bordkort til juleaften :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Ih hvor dejligt at høre – tak for din tilbagemelding! Sikke en god idé, det vil jeg huske til næste år :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Corinna

  Jeg er virkelig spændt på det endelige resultat! :)
  Har i noget chokolade i vil anbefale til overtræk?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Håber på det bedste :-) Hm nej – tror det er meget forskelligt hvad folks overbevisning er på det område. Vil du gå all in på kvalitet (og pris) er Valhrona og Amedi gode valg, men de billigere fra supermarkedet er helt fine. Jeg brugte en 72% fra Lindt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Prikkede æbleskiver med lemon-surprise