• ···
Marcipan-mad

Jule-scones

Photobucket

Her hos os, bruges der ofte god energi på et hyggeligt morgenbord juleaftensdag, d. 24 – til gengæld skippes frokosten.  
Vi spiser som regel lækker morgenmad sammen, inden vi skal være klar til jule-kirke og videre ud til vores respektive familier. Disse julede scones egner sig perfekt til morgenbordet, ligesom de hurtigt kan nydes som hurtig frokost/kaffepause inden kirke eller Disney Sjov.
De laves hurtigt, smager dejligt og så indeholder de kun ingredienser der i forvejen står i  de julede køkkenskabe.

12 lune scones 
perfekte lune med lemoncurd eller kold tandsmør
185 g hvedemel
90 g smør
70 g marcipan
45 g flormelis
2 dl kærnemælk
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk kardemomme
1 tsk kanel

Tænd ovnen og lad den ramme de 225 grader. Skær den kolde smør i terninger. Bland de tørre ingredienser godt sammen – vent med marcipan, smør og mælk. Smuldr smørret i blandingen, til en krummet konsistens opnås. Riv marcipanen og vend i blandingen, sørg for, at det er godt fordelt. Tilsæt mælken og saml dejen let. Del ud i 12 små portioner – ælt og form ikke, bare afsæt små klatter på en beklædt bageplade.
Bag på ovnens øverste hylde i små 10 minutter, hold øje.

Photobucket
Photobucket

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marcipan-mad