Jule-scones

Her hos os, bruges der ofte god energi på et hyggeligt morgenbord juleaftensdag, d. 24 – til gengæld skippes frokosten.
Vi spiser som regel lækker morgenmad sammen, inden vi skal være klar til jule-kirke og videre ud til vores respektive familier. Disse julede scones egner sig perfekt til morgenbordet, ligesom de hurtigt kan nydes som hurtig frokost/kaffepause inden kirke eller Disney Sjov.
De laves hurtigt, smager dejligt og så indeholder de kun ingredienser der i forvejen står i de julede køkkenskabe.
12 lune scones
perfekte lune med lemoncurd eller kold tandsmør
185 g hvedemel
90 g smør
70 g marcipan
45 g flormelis
2 dl kærnemælk
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk kardemomme
1 tsk kanel
Tænd ovnen og lad den ramme de 225 grader. Skær den kolde smør i terninger. Bland de tørre ingredienser godt sammen – vent med marcipan, smør og mælk. Smuldr smørret i blandingen, til en krummet konsistens opnås. Riv marcipanen og vend i blandingen, sørg for, at det er godt fordelt. Tilsæt mælken og saml dejen let. Del ud i 12 små portioner – ælt og form ikke, bare afsæt små klatter på en beklædt bageplade.
Bag på ovnens øverste hylde i små 10 minutter, hold øje.
Ingen kommentarer endnu