Snasket Snegle-symfoni

nemt foccacia brød – med havsalt & rosmarin

Generelt har jeg egentlig ikke rigtig lyst til lyst brød – det tiltaler mig ikke i samme grad, som et lækkert groft og mørkt stykke brød. MEN når det er sagt! Så fik jeg simpelthen det lækreste hjemmebagte lyse brød, da jeg var ude og rejse her i sommer. Min familie på Island, er simpelthen eminete til at bage, no shit. Her snakker vi om alt fra hjemmebagte kransekager med fondant sommerfugle, store kager, hjemmebagt rugbrød og så videre. However – de lavede simpelthen det lækreste foccacia brød. Kombinationen af det sprødebrød med olivenolie smagen, samt havsalt og rosmarin – dét er spot on.  

Desktop2-001-1

Ingredienser
4 dl lunken vand
1,5 tsk havsalt
25 g gær
250 g durummel
300 g hvedemel
3-4 kviste friske rosmarin
½ dl olivenolie

SMAGSLJER-001

Fremgangsmåde
Vand, salt og gær røres sammen. Durummel tilsættes og røres til dejen når en blød konsistens. Hvedemel tilsættes lidt efter lidt, og dejen røres jævn i et par minutter. Selve dejen er forholdsvis våd, men sådan skal den være. Beklæd en bradepande eller et ildfastfad med bagepapir, fordel dejen heri. Jo mere ujævnt, desto mere rustikt bliver brødet. Lav huller i brødet med to fingre ned gennem brødet, kom dine rosmarinkviste i hullerne. Dejen skal hæve i minimum 6 timer (koldthæve), men meget gerne natten over.

Varm ovnen op til 220 grader. Drys havsalt over brødet, og bag det i omkring 25 minutter. Det skal være gyldent og sprødt. Når brødet er bagt, drypes det med olivenolie. Således bliver det en mere svampede overflade.
Velbekomme.

5 kommentarer

 • KMK

  Skriv gerne i opskriften at den skal koldhæve, hvis nogle skulle falde over denne opskrift som jeg. Jeg har ikke ladet den koldhæve, for det stod ikke i opskriften. Dejen duer ikke nu, øv øv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Det er jeg ked af at høre. Har skyndt mig at rette det med det samme. Tak fordi du gad skrive det! Beklager fejlen

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joy

  Mmm, ser lækkert ud. Skal dejen hæve på køl eller ved stuetemperatur?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor ser det lækkert ud :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snasket Snegle-symfoni