• ···
Squash-spaghetti m. krydre oksedeller

Saltmandler – de nye peanuts

IMG_4676_zps9bfa452e

En lækker lille snack – hjemmelavet peanuts om man vil. Det er måske at tage den lige langt nok ud, at desideret kalde dem for peanuts. Men de smager langt bedre, og er rigtig nemme at lave – og det er jo noget vi kan lide.
Jeg elsker salte ting, så kombinationen af salt og bagte nødder, er helt rigtig i følge mit hoved.
Brug dem som eftermiddagssnack, eller vær overskudsværten, som da lige har ristet sine egne salte nødder. Nu er det jo håndbold tid, og hvad søren går bedre hånd i hånd, end salte nødder, øl, (klaphat) og håndbold? Jaa, jeg spørger bare… ;- )
Her har i hvert fald en rigtig nem lille opskrift.

IMG_4665_zpsbddc3fee

Ingredienser
200 g. mandler
2 dl. vand
6 spsk. fint salt

Fremgangsmåde
Kog vandet op i en gryde sammen med saltet. Når vandet koger hældes mandlerne i. Tag gryden af blusset, og lad mandlerne stå og trækker i saltvandet i en halv times tid.

Sigt vandet fra mandlerne, og fordel mandlerne på en bradepande beklædt med bagepapir. Drys evt. lidt salt over dem.
Tænd oven på 180 graders varmluft, og bag dem midt i ovnen i ca. 15-20 minutter. Hold øje med dem, prøvesmag evt. en – den skal være lysebrug indeni.

Velbekomme.
IMG_4672_zps3da89476

   

3

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Squash-spaghetti m. krydre oksedeller