• ···
Grønt morgenæg på farten

Sund og simpel tranebærtreat

Photobucket

Jeg fik forleden favnen fuld af smukke røde tranebær.
Lige så dekorative og flotte de er – lige så bitre og sure.
Jeg spurgte vennerne på Instagram, hvad pokker jeg kunne bruge de fine bær til.

Saft, smoothies og småkager var gode bud. 
Selvom kombinationen af tranebær og hvid chokolade tiltaler mig – er den svær at presse ind i januar-kuren…
Alternativet kommer her – og er perfekt til en lille eftermiddags/aftensnack, uden sukker og ganske fin for blodsukkeret.
Vær opmærksom på portionens størrelse – den er lille, man skulle jo nødig smække alle de kalorier på, man lige har løbet af ;-)

opskrift
1 moden banan
1 1/2 dl havregryn
1 håndfuld friske tranebær
1 lille håndfuld blåbær (kan undlades)

Bananen moses godt. Havregryn vendes i. Bærrene skylles under koldt vand og vendes så i massen.
Fordeles på et stk bagepapir, i små runde klatter. Jeg fik 6 ud af portionen. Bag ved 185 grader i 15 munutter. Velbekommen

Photobucket

Photobucket

   

5

  • Ejjj hvor en SUPER ide! Banan og gryn, må ku bruges på 100 måder. TAK:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Hvor mange bliver der til i sådan en portion? :-) Og tror du man kan lave dem helt uden bær?

    hilsen Sofie.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Som skrevet i indlægget, 6 stk :-) Ja – det kan man sagtens. Så er det jo bare gryn og banan – vil foretrække noget med lidt syrlighed eller sødme i.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Agathe

    Mmm de ser lækre ud! Og så endda sunde – det er jo ren win win ;) Kan man bruge alle slags bær?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Lige præcis :-) Hm. Ja, principielt godt. Tror dog hindbær vil splatte for meget ud. Tranebær holdte deres form helt og blåbærrene blev lidt bløde.. Prøv dig frem :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønt morgenæg på farten