• ···
Den BEDSTE cheesecake brownie

Svensk fastelavn – Syndig Semlor

 photo 1-IMG_8418_zps509c5bd0.jpg

Nogen gør det, andre ikke.
En ting er sikkert,
Når jeg engang blir’ nogens mor,
skal der knageme holdes Fastelavnsfest.
Udklædte gæster – store som små,
til så meget kage, at de knap nok kan gå.

Og selvom man ikke skal ud og smadre en tønde,
de kommende weekender, er det jo en fin undskyldning for at bage og forkæle sine kære.
Sidste år, bagte jeg den gammeldags bolle med creme i midten – det var en succes, se bare her.
I år, er jeg inspireret af alle de rosende ord,
den svenske semlor får med på vejen…

Hvilken fastelavnsbolle er din favorit – og er fastelavn noget der fejres hos jer??
 photo 4-IMG_8399_zps41e3b9a8.jpg

Ingredienser
10 stk.
75 g smør
2,5 dl mælk
25 g gær
75 g sukker
1 tsk. stødt kardemomme
1/4 tsk. fint salt
ca. 420 g hvedemel
Lidt mælk til pensling

Fyld
100 g ren marcipan
1/2 liter piskefløde
1 stang vanilje
1 appelsin, skallen heraf
50 g hele mandler
2 spsk. flormelis
Eventuelt lidt fyld, såsom pistaciemasse
flormelis til pynt

Sådan gør du:
Smelt smør, hæld mælk i og smuldr gæren heri. Tilsæt sukker, kardemomme og salt. Rør gradvist hvedemel i, og ælt dejen til den er glat og smidig.
Lad den hæve tildækket i 30 minutter ved stuetemperatur.

Del dejen i 10 stykker. Tril til boller, og sæt dem på bagepapir på bageplade. Lad bollerne efterhæve i ca. 1/2 time.

Tænd ovnen på 225 grader. Pensl bollerne med lidt mælk. Bag bollerne ca. 10 minutter, til de er pænt gyldne i farven. De er færdigbagte, når det lyder hult, når man banker på undersiden. Lad bollerne køle af.

Skær et låg af hver bolle. Udhul bollerne med en ske. Smuldr revet marcipan og fyldet fra bollerne i en skål, tilsæt de hakkede mandler. Fyld bollernes bund med massen.
Pisk fløde, kornene af vaniljen og appelsinskal til skum og smag til med lidt flormelis. Vil du tilføje lidt fyld, såsom pistaciemasse, kan du lægge en teske-fuld i midten.
Kom flødeskummet i en sprøjtepose, og sprøjt rundt i bollen.
Læg låget på bollen og drys med flormelis.
Velbekomme :-)

 photo 3-IMG_8405_zps73a29a02.jpg

   

6

  • De ser lækre ud, har selv lige bagt fastalavnsboller det smager bare så godt :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uha uha :D

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilie s

    Mine forældre har altid holdt lidt fastelavn, nok mere da min bror og jeg var mindre, men de inviterer stadig familien til hygge hvor der er hjemmebagte fastelavnsboller og kommenskringler (en tradition min mor har indført, men mums de er lækre!). Det er en hyggelig tradition med fastelavn og den skal jeg helt sikkert føre videre når jeg engang får mig en familie:)
    den opskrift du har lagt op ser så god ud, den tror jeg hellere jeg må prøve;) og forresten så er det her bare så skøn en blog!:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Tak for din søde kommentar :-)
      Det lyder til at være en rigtig hyggelig traditionn, dejligt du vil føre den videre. Kommenskringler kender jeg ikke, dem må jeg lige søge lid på :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • A+K

    Den lukkede slags, med creme eller remonce – og naturligvis glasur og pynt på toppen! Bryder mig ikke om flødeskum og er ikke synderligt imponeret over vandbakkelser.

    Hvor ser de ellers fine ud, dem du har fået kreeret :D

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Jeg kunne ikke være mere enig – forbliver også fan af de lukkede uden flødeskum :-)
      Og tak for din kommentar :)!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den BEDSTE cheesecake brownie