Svensk fastelavn – Syndig Semlor

Nogen gør det, andre ikke.
En ting er sikkert,
Når jeg engang blir’ nogens mor,
skal der knageme holdes Fastelavnsfest.
Udklædte gæster – store som små,
til så meget kage, at de knap nok kan gå.
Og selvom man ikke skal ud og smadre en tønde,
de kommende weekender, er det jo en fin undskyldning for at bage og forkæle sine kære.
Sidste år, bagte jeg den gammeldags bolle med creme i midten – det var en succes, se bare her.
I år, er jeg inspireret af alle de rosende ord,
den svenske semlor får med på vejen…
Hvilken fastelavnsbolle er din favorit – og er fastelavn noget der fejres hos jer??
Ingredienser
10 stk.
75 g smør
2,5 dl mælk
25 g gær
75 g sukker
1 tsk. stødt kardemomme
1/4 tsk. fint salt
ca. 420 g hvedemel
Lidt mælk til pensling
Fyld
100 g ren marcipan
1/2 liter piskefløde
1 stang vanilje
1 appelsin, skallen heraf
50 g hele mandler
2 spsk. flormelis
Eventuelt lidt fyld, såsom pistaciemasse
flormelis til pynt
Sådan gør du:
Smelt smør, hæld mælk i og smuldr gæren heri. Tilsæt sukker, kardemomme og salt. Rør gradvist hvedemel i, og ælt dejen til den er glat og smidig.
Lad den hæve tildækket i 30 minutter ved stuetemperatur.
Del dejen i 10 stykker. Tril til boller, og sæt dem på bagepapir på bageplade. Lad bollerne efterhæve i ca. 1/2 time.
Tænd ovnen på 225 grader. Pensl bollerne med lidt mælk. Bag bollerne ca. 10 minutter, til de er pænt gyldne i farven. De er færdigbagte, når det lyder hult, når man banker på undersiden. Lad bollerne køle af.
Skær et låg af hver bolle. Udhul bollerne med en ske. Smuldr revet marcipan og fyldet fra bollerne i en skål, tilsæt de hakkede mandler. Fyld bollernes bund med massen.
Pisk fløde, kornene af vaniljen og appelsinskal til skum og smag til med lidt flormelis. Vil du tilføje lidt fyld, såsom pistaciemasse, kan du lægge en teske-fuld i midten.
Kom flødeskummet i en sprøjtepose, og sprøjt rundt i bollen.
Læg låget på bollen og drys med flormelis.
Velbekomme :-)
De ser lækre ud, har selv lige bagt fastalavnsboller det smager bare så godt :)