Fastelavnsboller m. hindbærmarmelade

Så er det altså ved at være fastelavnstid, og hvilken bedre anledning end at bage til sine kære? Jeg har i hvert fald været i køkkenet, og bagt disse smadder lækre fastelavnsboller. De er bløde og luftige og hindbærmarmeladen spiller perfekt sammen med den lille klat glasur på toppen. En nem dejlig lille bolle, som kan dekoreres på et utal af måder – kun her sætter fantasien grænser. Personligt blev jeg ramt af et lyserødt øjeblik ;- )
Ingredienser
(ca. 10-12 stk.)
2 dl mælk
25 g gær
3 æg
1 spsk. sukker
2 tsk. salt
1 spsk. honning
125 g smør
500 g hvedemel
10-12 spsk. hindbærmarmelade
Flormelis (til glassur)
Rød frugtfarve
1 æg til pensling
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud i lun mælk. Rør herefter æggene i et ad gangen, og pisk det sammen med en elpisker.
- Tilsæt herefter sukker, salt, honning, smør og halvdelen af melet og rør det godt sammen. Drys resten af melet i lidt ad gangen, mens der røres og lad dejen hvile 1 time.
- Når dejen har hævet i en god times tid. Deles dejen op i 10-12 lige store klumper dej.
- Tryk dejen flad og kom en klat marmelade i midten. Fold dejen sammen, rundt om marmeladen og sørg for den er lukket tæt.
- Tril bollen rundt, og sæt den på bagepladen med lukningen nedad.
- Stil dem et lunt sted, og lad dem efterhæve i ca. 1 time.
- Pensl dem nu med æg, og bag bollerne i 12-15 min. ved 180° C.
- Når bollerne er kølet af, kan de dekoreres med flormelis.
Velbekomme.
you are actually a good webmaster. The web site loading speed is amazing.
It kind of feels that you’re doing any distinctive trick. Moreover, The contents are masterpiece. you have done a magnificent job in this topic!