Fastelavnsboller m. hindbærmarmelade

Fastelavnsboller m. marcipanfyld

IMG_4764_zps953e4891
Fastelavn er mit navn, boller vil jeg haaave…
I dag er det jo fastelavn, og dermed store fastelavnsbolle-spisnings-dag – så I får hermed en sidste opskrift på fastelavnsboller for denne gang.
Disse er med dejlig marcipan i midten, utrolig nemme at lave – og jeg vil mene at disse er til De af jer, som ikke er til syltetøj og flødeskum. En sød bolle med en lille overraskelse i midten.
Det er samme grundopskrift som fastelavnsbollerne m. hindbærmarmelade. Her har kreativiteten i forhold til udseende strukket sig en anelse længere, end den obligatoriske klat glasur – igen kan de dekoreres på mange forskellige måder.

IMG_4766_zps3c128dcb

Ingredienser
(ca. 10-12 stk.)
2 dl mælk
25 g gær
3 æg
1 spsk. sukker
2 tsk. salt
1 spsk. honning
125 g smør
500 g hvedemel
100 g. marcipan.
Flormelis (til glassur)
Kakaopulver
Grøn frugtfarve
1 æg til pensling

Fremgangsmåde

 • Rør gæren ud i lun mælk. Rør herefter æggene i et ad gangen, og pisk det sammen med en elpisker.
 • Tilsæt herefter sukker, salt, honning, smør og halvdelen af melet og rør det godt sammen. Drys resten af melet i lidt ad gangen, mens der røres og lad dejen hvile 1 time.
 • Når dejen har hævet i en god times tid. Deles dejen op i 10-12 lige store klumper dej.
 • Tryk dejen flad og kom en klat marmelade i midten. Fold dejen sammen, rundt om marmeladen og sørg for den er lukket tæt.
 • Tril bollen rundt, og sæt den på bagepladen med lukningen nedad.
 • Stil dem et lunt sted, og lad dem efterhæve i ca. 1 time.
 • Pensl dem nu med æg, og bag bollerne i 12-15 min. ved 180° C.
 • Når bollerne er kølet af, kan de dekoreres med flormelis. Jeg har her lavet en tyk glasur med kakoen, og kommet den i sprøjtepose og lavet tynde streger hen over. Og slutteligt lavet en grøn glasur og kommet på toppen af bollen.

Rigtig god søndag, til Jer alle.

IMG_4768_zps4fd5b4b3

5 kommentarer

 • »Min mor synes, Facebook er latterligt. Min far lægger mange billeder ud af mig med kommentarer. Min far er utrolig sjov og vellidt af mine venner, så det er tit sjovt. Han tager også gode billeder, så tit er det meget flotte billeder, han lægger ud. Han er tilbøjelig til at lægge mange barndomsbilleder ud, og det kan være en smule irriterende, men han respekterer mine grænser og spørger altid, om han skal slette dem. Indtil nu har jeg ikke bedt ham slette noget«.Hvor går dine grænser? »Det må ikke være for privat, for eksempel billeder af mig og min kæreste. Heller ikke feriebilleder«.Har du og din far nogle aftaler? »Ikke konkrete aftaler. Jeg har et meget åbent og ærligt forhold til min far, og vi kan altid snakke om tingene«.Praler han af dig, for eksempel med karakterer? »Nej, men han roser mig tit og siger, at jeg er den sjoveste person, han kender«. »Min mor synes, Facebook er latterligt. Min far lægger mange billeder ud af mig med kommentarer. Min far er utrolig sjov og vellidt af mine venner, så det er tit sjovt. Han tager også gode billeder, så tit er det meget flotte billeder, han lægger ud. Han er tilbøjelig til at lægge mange barndomsbilleder ud, og det kan være en smule irriterende, men han respekterer mine grænser og spørger altid, om han skal slette dem. Indtil nu har jeg ikke bedt ham slette noget«.Hvor går dine grænser?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice Carlsen

  Du skriver “kom en klat marmelade i” – du mener vel marcipan?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Selvfølgelig gør jeg det. Det var en ups’er. :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • de ser virkelig lækre ud, og så er det dejligt at det ikke er wienerbrødsdej der er brugt. YUM med marcipan. !
  God fastalavn herfra! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Dejligt at høre, tak for din søde kommentar!
   I lige måde! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fastelavnsboller m. hindbærmarmelade