• ···
RAW morgengrød med spelt, mandel og bær

Koldhævede kernebrud

Photobucket

Med aftenarbejde kommer lange rolige morgener – heldigvis!
Udover løb, forberedelse og morgen TV, betyder det engang imellem tid til lune boller, friske fra fad.
Bollerne her, røres sammen aftenen før, stilles i køleskab – og vupti, så er der overskudsboller en rolig hverdagsmorgen.

opskrift 10 boller
5 dl koldt vand
20 g gær
1 spsk salt
1 tsk rørsukker
50 g havregryn
150 g groft mel – jeg blandede grahams- og rugmel og lidt knækkede rugkerner
385 g hvedemel
70 g kerner – jeg blandede solsikke, græskar, sesam og hørfrø
2 tsk maltsirup

Bland mel, havregryn og kerner sammen. Bland salt, sukker og gær – tilsæt vand og sirup. Mix alle ingredienser sammen i en stor skål, rør godt med en dejskraber. Tildæk skålen med plastfilm og stil den koldt natten over.
Næste morgen forvarmes ovnen til 220 grader, der afsættes  bolle-klatter på en bageplade og bollerne bages i cirka 20 minutter.
Nydes lune med lidt smør og ost!

Photobucket

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RAW morgengrød med spelt, mandel og bær