Søndags Suppedasen: Hvid vintersuppe med æble og porre

City of Chocolate

 photo 2-efteraringr9_zpsfd808db8.jpg

En oplevelse på vores rejse, der klart fortjener sit eget indlæg var den gode oplevelse vi havde med City of Chocolate.

Dette er IKKE den vanlige tourist-tour med spejlrefleksen på maven, fanen højt og bøllehatten på hovedet – næh, denne oplevelse er ren kræs for madglade mennesker som os. Vores guide var kogebogsforfatter og kok Sophia Ruggles. En australsk kvinde, bosat i Barcelona, der tidligere har haft restaurant i byen, og nu hygger sig med at vise listige madsteder frem til de sultne turister og nusse om sine kogebogsprojekter.

Det fine ved en tur som denne var, at turen blev tilrettelagt efter vores interesser og Sofia havde som mål at vi skulle føle at en veninde viste os rundt i sin by – en mission der klart lykkedes!

 photo 1-efteraringr10_zps7905ade7.jpg
 photo 1-osb1_zps6cd0b9f4.jpg

Via Expedias aktivitetsbookining fandt vi frem til denne tour – beskrivelsen gav os dog ikke de højeste forventninger, vi forventede en tourguide der ville fortælle om chokoladens historie fra 1500-tallet og til nu.
Vi blev positivt overraskede da vi blev modtaget af den storsmilende kok Sofia, der de næste tre timer tog os med rundt til steder hun synes var værd at vise frem. Vi talte om kage- og madhype, traditionel catalansk mad, dessert og spisevaner i Spanien og lærte en masse spændende steder at kende.

Vores hotspots på turen, skal i ikke snydes for:

♥♥ Caelum, De la Palla 8 ♥♥
Den lille caféagtige hule er ganske fri for turister, meget autentisk og oser af intimitet og en rigtig god historie.  Med flashbacks til vores fælles skoletid på Katolsk skole med nonner, var vi fra start dømt til at falde for historien hér. Caelum er det perfekte sted til et sødt pitstop på eftermiddagsturen; nonner fra Catalunien leverer specialiteter fra deres egn (sirupper, snaps, marmelade, nødder og chokolade) som sælges her i butikken. De lokale nonner bager forskellige traditionelle kager, som fragtes nybagte til den lille café der derfor byderpå et ganske fristende kagebord! Overskuddet fra salget går til at vedligeholde de katolske kirker i området. Den varmeste anbefaling herfra!

♥♥ Granja – Xocolateria, Petrixol 11 ♥♥
Et ægte traditionelt chokoteria, hvor de lokale kendere kommer. Stedet ser ikke ud af meget, men er man ude for at prøve den traditionelle Ensaïmanda er dette stedet. Egnsdesserten serveres her, og spanierne kan finde på både at spise dette som morgen, eftermiddag og aftensnack.
Attraktionen er en kaffekop fyldt med tyk intenschokolade (udelukkende chokolade uden sødemiddel og en smule vand) og brød/kage i form af Ensaïmandaen der dyppes heri. Meget specielt, men bestemt cool at prøve og smage (og observere alle de lokale der snildt kunne klare en stor kaffekop med chokoladesovs inden aftensmaden).

♥♥ Bubo, Caputxes 10 ♥♥
Konditori placeret mellem havneområdet og det ghotiske kvarter. Et fint lille sted proppet til renden med smukke kreationer. Kagepriserne er til at juble over, en smuk kage (a lá Stranges) koster her 4 euro. Du kan enten tage kagerne med eller nyde dem med bobler eller kaffe til, i det lille barhjørne indrettet til det samme.

♥♥ Zim, Dagueria 20 ♥♥
Sidste stop på ruten var denne mikroskopiske vinbar. Meget lokalt, meget specialiseret og lækkert. Herren i huset serverer catalanske rødvine, anretter ostetapas, og skriver tilsidst regningen med kridt på disken. Virkelig stemningefuldt lille sted. Ejeren kan historier om alle vinene og det samme gælder for ostene, som stammer fra nabobutikken som importerer friske gårdoste (fra brie til fåreoste) fra de catalanske bønder.

Extras: Tjek i øvrigt Placa del Pi i det ghotiske kvarter – hver lørdag og søndag stimler de lokale landmænd sammen for at sælge deres friske fødevarer.

 photo 8af69f90-811e-4323-bbf6-3e8d1f180e4c_zpsab1f82fa.jpg

4 kommentarer

 • Det lyder virkelig som en fantastisk tur! Man oplever så meget mere af byen, når man ser de “gemte” steder :)

  Knus Iben, IbenKassandra.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor lækkert :)

  Kig endelig forbi min blog, jeg udlodder lige nu en Kari Traa sportstop som giveaway, så skynd dig ind og deltage i konkurrencen.

  /Camilla – http://www.fitnrun.bloggersdelight.dk
  En blog om træning, løb og sund livsstil.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wow det lyder som en fantastisk tur. Det er da et vildt koncept at blive vist rundt i byen på den måde :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Det var det virkelig! Og ja, en rigtig fin måde at finde de små lokale perler på:)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndags Suppedasen: Hvid vintersuppe med æble og porre