• ···
City of Chocolate

Pandekagelagkage med hvid chokolade, citron og påskeæg

 photo 4-IMG_8748_zps9f9fd1f0.jpg

Til den årlige påskefrokost i sommerhuset, må der kage til. Jeg meldte mig hurtigt til denne tjans, for efter at have luret rundt på Pinterest var jeg nød til at lave en pandekage-lagkage. Fyldet er inspireret af Blomsterbergs pandekagedessert med citron/hvid chokolade-creme.

En kage som denne, kan jo laves i et utal af kombinationer, og til sommer, må man jo næsten kaste sig ud i en bærversion med softice.

Denne gang blev det en version med påsketema – camufleret af påskeæg, hvid chokolade og kokos. Mums.
God påske og god bagelyst!

 photo 1-IMG_8725_zps6adafae9.jpg

Ingredienser
Pandekagedej
4 dl mel
1/2 tsk salt
2 tsk sukker
1 tsk vanilje
2 spsk blå birkes
3 æg
4 dl mælk
1 spsk olie

Chokolade/citron-creme
1/4 l. piskefløde
200 g hvid chokolade
2 blade husblas

Karamel-creme
1 dåse kondenseret mælk

I øvrigt: Lidt kokosmel og en håndfuld påskeæg.

1. Kog en dåse kondenseret mælk i 3 timer, så du får et dejligt glas Dulce de Leche.
(Dette kan gøres et par dage i forvejen.)

2. Bland de tørre, dernæst de våde ingredienser til pandekagerne, steg i lidt fedtstof og bag som almindelige pandekager. Vær opmærksom på, at pandekagerne bliver lige store og runde. Der skulle gerne blive omkring 18 stk.
(Kan også gøres dagen i forvejen.)

3. Hak den hvide chokolade fint. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen til det smelter. Gør godt. Riv skallen af citronen fint, og rør det i cremen.
Opblød to blade husblas i koldt vand, vrid dem godt og lad dem jævne sig i chokolade/citron-saucen. Lad cremen stå på køl i minimum 3 timer.

4. Nu skal lagkagen samles. Den hvide creme fordeles i et tyndt lag på pandekagerne, én efter én og lægges i lag. Undervejs i samleriet, smøres 2-3 pandekager med et lag karamelcreme.
Når kagen er lagt sammen, toppes med det sidste chokolade. Lidt kokosmel drysses på toppen og der pyntes med påskeæg. Lad kagen stå og samle sig et køligt sted, en time eller to inden servering.

 photo 3-IMG_8735_zpsa9e6f796.jpg

   

7

  • Uuuh den ser godt nok lækker ud! Og jeg har faktisk en dåse kondenseret mælk i køkkenskuffen som er lavet til karamel allerede….. fristende ;)
    Forresten super fin blog I har jer!! Håber I måske vil kigge forbi min søsters og min nyligt opstartede mad/living-blog – min søster har faktisk netop lige udgivet et indlæg om den hindbærpandekagelagkage hun lavede her for nylig :)
    Hilsen Charlotte

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums.. Det er da for lækkert!!! Har jeg aldrig tænkt over at kunne lave selvom jeg elsker pandekager, så denne skal helt sikkert prøves

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Dejligt du kunne bruge indlægget som inspiration :-) Du må i gang med pandekagebageriet!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Hvor henne optræder citronen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hov, den havde jeg glemt! Citronskallen rives fint i chokoladecremen.
      Det er rettet i teksten nu :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kia

    Hvor ser det lækkert ud! Lige et spørgsmål: Den der hvide chokoladecreme – kan den måske også laves dagen i forvejen, eller hvordan? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Sagtens – den bliver bare mere fast af, at sætte sig natten over :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

City of Chocolate