Koldhævede kernebrud

Romkugler

Da jeg skulle have et par veninder på besøg forleden, som mildest talt får stjerner i øjnene når der bliver sagt bager og romkugler, var det et klokkeklart køkkeneksperiment. Jeg har aldrig lavet det før, men tanken om blendet kage med god klat syltetøj og krymmel – ja, den virker jo ikke helt afskrækkende. Da jeg gerne ville lave noget selv til pigerne, men ikke lige havde tiden til at bage en kage selv (eller havde kagerester, hvilket jo er det mest idéelle til formålet) blev det færdigkøbte mazarintærter som blev brugt til formålet. De var egentlig ret fine til formålet.
 photo foto-1_zpsfa781733.jpg

Ingredienser
2 mazarintærter
4 spsk. hindbærsyltetøj
4-6 spsk romessens (smag til)
4 spsk flormelis
4 spsk kakaopulver
krymmel

Fremgangsmåde

Smuldr mazarintærterne i en blender, kom syltetøj, flormelis og kakaopulver i og blend massen sammen. Smag til med romessens, personligt synes jeg der skal meget i.
Stil massen på køl i 30 minutter.
Tril herefter dejen til små kugler, og rul dem i krymmel.

Jeg havde mine opbevaret på køl, for de skulle have den lidt hårde konsistens. Desuden synes jeg også de smager bedste, når de er kolde.

God fornøjelse :-)

 photo foto-1_zps40c7c3d2.jpg

 photo foto-1_zps73d0927b.jpg
Forresten, er vi klar over at bloggen har drillet gevaldigt over de sidste par uger. Det beklager vi selvfølgelig! Den er så småt oppe og køre igen, og skulle gerne virke upåklageligt i løbet af imorgen. Til de af jer, som ikke følger os på facebook – kan jeg fortælle at vi vandt rejsen til Barcelona, og har været afsted på en dejlig tur. Vi vil i løbet af ugen lave et postkort, og så vil der komme tips til lækre spisesteder. Det kunne jo være der var én eller to af jer der skulle til Barcelona i løbet af foråret eller sommeren? :-)

 

 photo 8af69f90-811e-4323-bbf6-3e8d1f180e4c_zpsab1f82fa.jpg

4 kommentarer

 • Hvor ser de bare lækre ud!! Vi elsker romkugler, men har endnu ikke selv prøvet at lave dem, fordi det jo som du skriver, helst kræver kagerester ;-)
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser de bare gode ud. Det var simpelthen så lang tid siden jeg bagte romkugler, men måske jeg burde prøve en gang snart igen :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lækkert.. De er super gode.. Jeg lavede nogen forleden, hvor jeg dyppede dem i chokolade.. hold nu fast!!! :) Mmmmm…..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana

  Hvordan kan det være, at der skal hindbærsyltetøj i? Er det generelt, at der er det i romkugler, eller er det specielt for denne opskrift?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldhævede kernebrud