• ···
Smagsløjers Barcelona

Søndags Suppedasen: Hvid vintersuppe med æble og porre

 photo 2-IMG_8620_zps300daba8.jpg
 photo 1-efteraringr11_zpsa5d74738.jpg

Da det gik op for mig, at vinteren vandt over foråret lidt endnu, øjnede jeg straks muligheden for at varme sig på denne dejlige suppe. En lys, cremet suppe – temmelig perfekt her i overgangstiden, med et lille friskt twist af æble!

Suppen her er nem og hurtig at lave, har du en god blender og en håndfuld af årstidens grøntsager, er du ganske godt kørende.

Vintersuppe med æble
4 (store) portioner

2 porrer
2 pastinakker
1 blomkålshoved
2 syrlige æbler
1 l grøntsagsbouillon
1,5 dl piskefløde
saft fra 1/2 citron
salt og peber

Pluk blomkålen i buketter og vend dem i citronsaft. Lad dem stå og trække lidt, imens de andre grøntsager skylles og snittes. Skær grøntsagerne i mundrette stykker og kom dem, undtagen æblet, i en gryde med grøntsagsbouillon.
Kog det 20 minutter og kom æblerne i, og lad simre med i 10 minutter.
Tag suppen af varmen og blend til en cremet konsistens opnås. Kog suppen ind med fløden, smag til med salt og peber.
Servér suppen brandvarm med lidt olie, krydderurter eller salt på toppen.

♥♥ Velbekommen og rigtig god søndag! ♥♥
 photo 1-3-IMG_8612_zpsfea25b83.jpg

   

4

  • Ser lækkert ud! :) Er det grøntsagsvafler man kan spotte ved siden af suppen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak Line :-) Den var super lækker. Ja, de vanlige suppebrød er afløst af spinatvafler :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den ser superlækker ud! Og god måde at få brugt de sidste vinteræbler på. Sådan en suppe er lige, hvad man trænger til i det kolde vejr, som vi har pt. :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak – ja, det er bare om at udnytte det kolde vejr til varmende mad og vintergrøntsager :)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smagsløjers Barcelona