• ···
Så er det tid igen: Varme hveder

KokosIS på yoghurt og kondenseret mælk

 photo 1-IMG_8786_zpsfde7ff77.jpg

Nå. Nogen gange bliver billederne jo ikke lige som forestillet – hér forventede jeg smukke iskugler med sorte vaniljeprikker, serveret i fine isskåle, stående på rustikt slidt træbord.
Iskugle-jernet (hedder det dét?!) er blevet væk, jeg var for ringe til at fange de små sorte prikker på isen, de nye isskåle står klar i skuffen og bordet drømmer jeg stadig om… Nå ja, og så ville det da også have været pænt med fine store kokosspåner i stedet for det kedelige kokosmel. Ak!
Bedre held næste gang – isen blev som forventet, god, fyldig og cremet… Og så gør det jo ingenting, at den tager et splitsekund at røre sammen.

1/2 liter Kokosis på slump – alle mængder er vejledende, prøv og smag dig frem
1/2 ds kondenseret mælk
2 dl græsk yoghurt
1 dl mælk
2 dl kokosmel
1 twist vanilje (fra en vaniljetwister eller et drys vaniljepulver)
Citronskal fra en halv citron
Et nip salt

Rør alle ingredienserne sammen – kokosmelet vendes i, til sidst. Kør massen på ismaskine til den ønskede konsistens opnås.
Er du lækkersulten og til soft ice, er det Nu du skal slå til. Skal du “kugle den op” og servere den på fornem is, kan den ryge en tur i fryseren.

 photo 2-IMG_8781_zps5242c791.jpg
 photo 3-IMG_8772_zps6efb0607.jpg

   

6

  • Sabrina G.

    Åååh, jeg elsker kokosis! Synes det er så sommer-agtigt :-) Ved du om isen kan laves uden is-maskine?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pyt med billederne! Opskriften lyder intet mindre en fantastisk! Kondenseret mælk er bare en lille guldklump i madlavningen. Og jeg vil helt klart spise isen med det samme! Elsker når den er lidt smeltet og dejlig cremet. Tak fordi du deler den her lækre opskrift!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine Haarløv

    heheheh, dejligt med lidt humor omkring de ellers altid pæne madblog-fotos!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rebecca Mouritsen

    Hvor kan man få fat i kondenseret mælk?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det kan købes i de fleste dagligvarebutikker nu, de har det fast i Føtex og Rema. Men ellers i de små arabiske grøntbutikker :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så er det tid igen: Varme hveder