• ···
Blåbærdrik

Mandel-cookies

 photo 2-IMG_8841_zps228128f6.jpg
Disse kager er lækre og fristende. De ser ikke ud af meget, men tager man en bid, vil man straks fornemme en god chewyness, knasen i tænderne på grund af de sprøde mandler, rund krydret smag fra lækker kanel og lidt syrlighed fra de små stykker sydesalt på toppen.
Kagen egner sig godt til en kop kaffe eller the.

15 fine cookies
200 g mandler (grofthakkede)
100 g smør (stuetemp.)
1 spsk olie (smagsneutral)
100 g rørsukker (helt almindelig rørsukker..)
250 g hvedemel (justér mængden afhængig af konsistens)
50 g brun farin (en ægte cookie-klassiker)
2 æg (store æg, fra glade høns)
1 tsk bagepulver (så kagerne kan hæve)
3 tsk stødt kanel (eller mere, hvis du er kanel-knag)
1 drys flage- eller sydesalt (pænt salt der skal pynte kagen)

Når man først kommer igang med de parenteser dér, kan det altså være svært at stoppe… Resten af opskriften er nærmest ligetil.
Kom smør, sukker og farin i en skål – mix godt. Tilsæt æggene, et ad gangen. Bland mel, bagepulver, kanel og pisk det med i dejen. Vend mandlerne i og rør til en ensartet masse.
Sæt cookieklumper af på bagepladerne, 6 stk. på hver. Tryk dem flade med en finger eller to.
Bag kagerne i 15 minutter ved 175 grader.
Lad kagerne afkøle på en rist og opbevar dem i en lufttæt beholder.

 photo 3-IMG_8840_zps23360d0e.jpg
 photo 4-IMG_8837_zps3fd2e080.jpg

   

5

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blåbærdrik