• ···
Skønne chunky pærescones

Søde rabarber-snurrer

 photo 3-IMG_8952_zps813752d7.jpg

De fantastiske kanelsnurrer fra Hr. Meyer er efterhånden blevet en sand klassiker i mange danske hjem (madblogs inklusive) – med god grund synes jeg! Den svenske basse er i min verden, det perfekte møde mellem sød kardemomme-bolle og snasket kanel-guf.

I anledning af de varmere temperaturer og rabarbersæson i fuld flor, har jeg lavet en version med marcipan og rabarber. Kig med, bliv inspireret og bag løs!
Rigtig god weekend, hvadenten den står på Destortion eller bagværk!

Dej:
35 g gær
4 dl sødmælk
150 g smør
2 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
1 æg
Hvedemel

Rabarber-fyld:
4 stængler friske rabarber (glemte at veje)
50 g marcipan
½ tsk vanilje
2 spsk rørsukker

How to: En sød gærdej som denne, er fantastisk at arbejde med. Blød, smidig og nem at have i hænderne. Lav en god dej, ved at mase gær, sukker og salt godt sammen med en ske til det er flydende.
Rør kardemommen i mælken og varm godt op, smelt smøren heri. Rør æg, den varme mælk/smør og mel i dejen, ælt godt og lad dejen stå og hæve mens fyldet laves.

Skyl de friske rabarbere i kold vand, skær dem i stykker af 1-2 cm. Kom dem i en gryde, drys med sukker og en sjat vanilje. Lad massen koge under omrøring, kompotten er færdig når rabarberne er trevlet.

And then: Rul den lækre dej ud i en firkant, på et meldrysset bord (40×50 cm er nok nogenlunde passende).
Smør rabarberfyldet ud i et jævnt lag på hele firkanten. Riv marcipan henover firkanten, vær lidt gavmild – det smager jo godt! Fold dejen sammen på midten, og tryk forsigtigt på dej, så kanterne fæstner sig en smule. Skær dejen i strimler, og klip dem så op på midten, så kun 1 cm af dejen stadig hænger sammen.
Sno de to ender og bind så en knude.
(Er min forklaring for mærkelig, kan “kanelsnurre-snoning” Googles/fremskaffes fra de fleste madblogs)
Ulempen ved disse snurrer er, at de sviner en del at sno ift. almindelige med kanel. Det er dog synd at spare på rabarberfyldet, da resultatet så blot bliver en sød bolle.

Fordel snurrerne på en beklædt bageplade og bag dem 15 minutter ved 200 grader.

 photo 1-IMG_8966_zps528b4b3d.jpg
 photo 2-IMG_8957_zps9855fed1.jpg</a

   

9

  • Hold op hvor ser de gode ud! Tænderne løber jo helt i vand :)

    // Anne – etnipsalt.blogspot.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Er det pinligt, hvis man stadig ikke har smagt dem? :-)
    Det har jeg nemlig ikke… men måske jeg kan nå det i løbet af sommeren…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      JA :-D SÅ er det ved at være pinligt – og på høje tide. Skynd dig at prøv :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nøøøj, hvor kunne jeg godt spise sådan en snurre lige nu. De ser himmelske ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Tak Maja :-) Der er altså heller ikke meget, der ikke kan klares over en god snurre ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • M-AS

    OG de smager såååå godt! Uhm

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Er du vimmersvej, de ser lækre ud – elsker kanelsnegle og kærnemælkshorn med rabarber-remonce, så er ganske sikker på, at de her smager aldeles skønt! Et skud kanel i rabarbermassen ville sikkert også være godt deri, så er det for alvor en hybrid mellem de to <3

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skønne chunky pærescones