Peanutbutter Strawberry Milkshake

Sommerlig Cheesecake med koldskål

 photo 4-IMG_8898_zps14927261.jpg

 photo 3-IMG_8899_zps42b2b466.jpg

Inspirationen til denne kage, kom fra en noget uventet kilde – nemlig en opskrift fra Tim Vlademir -følte lidt jeg var landet på månen, for jeg anede da ikke, at han var mad-menneske?!
I hvertfald blev jeg straks hooked på ideen om en lettere version af den klassiske cheesecake, med smag af fløjlsblød vaniljeprikket koldskål. Når der ydermere tilføjes citron og kammerjunkere, bliver det altså næsten for perfekt til en koldskålfan som mig.

Jeg håber inderligt, at nogle af jer prøver denne lækre sag – den er smadder nem at bikse sammen, og rigtig dejlig at nyde i solen – skriv endelig hvis i prøver!

opskrift
Bund:
200 g kammerjunkere – knuste
75 g smør – smeltet

Kagemasse:
200 g neutral flødeost
1/2 citron – saft og skal heraf
50 g rørsukker
1 dl mælk
30 g flormelis
vanilje – svarende til 1/2 stang
5 dl kærnemælk
4 blade husblas

Knus kammerjunkerne til rasp. Jeg propper dem i en frysepose og giver dem en tur med kagerullen. Smelt smørret og bland i raspen. Fordel blandingen i bunden af en springform (optimalt 15-18 cm i diameter) og tryk den godt sammen.

Varm den almindelige mælk op til kogepunktet, opløs sukkeret heri. Flæk vaniljestang (eller brug et par omgange af en vanilje-twister) og rør det i.
Udblød husblassen i koldt vand i 15 minutter, vrid den godt og rør i blandingen mens den endnu er lun.
Rør kærnemælken i, så den også får lidt varme. Hæld blandingen i en skål, kom fintrevet citronsaft i.
Rør flormelis, citronsaft og flødeost sammen. Vend begge blandinger sammen, til en ensartet masse.

Fordel fyldet koldskålsfyldet på bunden. Glat ud og gør kagen jævn. Stil på køl minimum 4 timer. Server med friske bær.

 photo 1-Opdateretfornylig23_zps4224a9dd.jpg
 photo 2-Opdateretfornylig22_zpsceba4d99.jpg

   

26

  • […] har aldrig rigtig smagt eller eksperimenteret med cheesecakes før jeg prøvede smagsløjer‘s opskrift. Med udgangspunkt i den har jeg lavet en 5-6 cheesecakes, som hver gang har haft […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dina

    Jeg har lige lavet den og fyldet var meget flydende, og her 2 time efter er den stadigvæk ikke fast. Hvad kan jeg have gjort forkert og vil det hjælpe at komme den i fryseren nu?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] Vi skulle have hygget med en lækker koldskåls-cheesecake, men den blev desværre mindre vellykket. Vi har lavet den før og den smager fantastisk. Så anbefaler den lige alligevel. Opskriften kan findes her! […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Hej,
    Ser så lækker ud! har en rest koldskål.. er lidt træt nu, men kan den ikke bare bruges? :)

    Mvh Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Celina H

    Tusind tak for denne skønne nemme opskrift!
    Det var et hit hos mine veninder og det er helt sikkert ikke sidste gang den er blevet serveret ;-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Super lækker og frisk sommerkage!
    Selve koldskåls-delen synes jeg minder mere om fromage end egentlig cheesecake i konsistensen, da den er rimelig fast.
    Kagen var et hit hos veninderne og jeg kan anbefale et iskoldt glas Baileys til!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Jeg står og er i gang med kagen, men den masse, jeg nu skal hælde ud over bunden, er slet ikke fast, men MEGET flydende? Har fulgt instrukserne til punkt og prikke. Er det meningen, eller er det mig der er helt tosset?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums – den ser da bare super lækker ud! Den må jeg prøve en dag – nu hvor sommeren er om hjørnet er det da en oplagt opskrift!! :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

    hvor skønt med denne cheesecake.. jeg havde faktisk ledt efter den før jeg så den her.. ;)

    nå men jeg var nød til at prøve den.. da jeg havde lavet den og sat den på køl opdagede jeg at jeg jo havde glemt det vigtigste. kærnemælken stod bare på bordet og grinede af mig.. og så var der jo ikke andet at gøre end at lave en ny kage. denne gang med kærnemælk.

    ca 6 timer senere udsatte jeg to veninder for begge kager og bad dem om at sige hvilken en de bedst kunne lide..
    de var rigtig glade for begge kager men endte faktisk med at udpege kagen uden kærnemælk som den bedste.

    den var blevet meget mere fast i det øverste lag end den med kærnemælk. smagsforskellen på de to kager var ikke så stor men konsistensen var stor. ;)

    jeg skal lave kagen igen i næste uge og tror jeg vil prøve at reducere mængden af kærnemælk en smule og så blande kærnemælken direkte ned i smøreosten i stedet for at varme den op (da den skiller når den bliver varm) sammen med den ene dl almindelige mælk som jeg stadig vil varme op for at opløse sukker og husblas.

    ps tak for en dejlig blog..! ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak for din kommentar Caroline :-)
      Fedt at du kunne overskue at lave en ny portion. Kunne godt forestille mig at den uden kærnemælk var mere fast, men forestiller mig nu alligevel at koldskål-smagen mangler?
      Ja, kærnemælken skal helst først i, når den almindelige mælk har været varm – dét fik jeg vidst formuleret lidt kringlet :-)

      God cheesecake-“bagning” :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

    MUMS, den må jeg prøve en dag!

    Kærligst, Mie // http://madmedmie.blogspot.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wooow det her lyder vildt godt, har aldrig smagt cheesecake med koldskål men det lyder helt vild lækkert.
    Det skal jeg klar lave næste gang vi får gæster :)
    Rigtig gode billeder man bliver helt i sommer humør <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak for din søde kommentar! Håber den spreder lykke til dine gæster :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg stemmer i koret – hvor ser den bare god ud! Tror jeg vil smække engang lime i fremfor den ellers lækre citron, det er der nemlig altid i min mors hjemmelavede koldskål (:

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hold da helt op for en frisk og sommerlig cheesecake. Genialt at bruge koldskål som tema. Den skal jeg helt sikkert prøve, da den ser betydelig nemmere ud end min ellers all time favorite cheesecake, som er denne her:
    http://ravfood.com/2012/11/08/manhattan-style-strawberry-cheesecake
    Mange hilsner Kathe

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mums din version ser også lækker ud!
      Men ja – nemmere end dette bliver det nærmest ikke. Og dejligt med en cheesecake der er så let i det :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

    Kender den allerede…PAS PÅ DEN ER VANEDANNENDE!!!! :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • En fantastisk ide!! Det må prøves :) Der er ikke noget bedre end koldskål i alverdens afskygninger!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder som en fantastisk sammensætning, og genialt med kammerjunkere som bund! Når solen igen viser sig, skal den da laves – har alligevel nogle fuldkornskammerjunkere og flødeost liggende ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Ja ikke?! Jeg var også ganske overrasket over at så oplagt en kombi ikke forekom mig mere åbenlys! Prøv endelig, når man i forvejen har lidt liggende, har man jo nærmest pligt til at prøve ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej, hvor ser den fantastisk ud. Den vil helt sikkert kaste mig ud i :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Ih tak Signe! Jeg er vild med den – håber du prøver, og måske vender tilbage så jeg kan høre om den tog kegler ;-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Peanutbutter Strawberry Milkshake