• ···
Peach Melba på pind

Jordbærsalat med pistacie og timian

 photo 2-IMG_9115_zps20f67672.jpg

Jeg er så heldig at have en kæreste, hvis fætter er ferm i køkkenet. Jeg har især luret hans forkærlighed for det Italienske køkken og Jamie Olivers univers. Sidst vi spiste hos ham, var denne lækre salat en del af hovedretten.
En del, jeg straks måtte efterligne derhjemme. Den er super lækker til sæsonens grillede kød og går vidst rent ind – både hos børn og salat-fornægtende mænd.

Jordbærsalat til 2
2 store håndfulde friske danske jordbær
1 stor håndfuld solmodne cherrytomater med masser af smag
1 håndfuld frisk timian
1 spsk saft og 1 tsk skal fra en øko appelsin
2 spsk god olivenolie
1 rundhåndet drys usaltede grofthakkede pistacienødder
2 håndfulde brødcroutons
1 tsk flydende honning

Jeg vil virkelig anbefale at man bruger sanserne, og smager til undervejs. Målene til marinaden af honning, appelsin og olie kan sagtens justeres, alt efter hvor sød den ønskes.

Skær jordbærrene i kvarte og halvér de små tomater. Vend  dem med den friske timian.
Bland marinaden, olie, appelsin saft og skal samt en smule honning godt sammen. Vend salaten heri.
Lad den trække i en halv times tid. Umiddelbart før servering, vendes pistaciekerner og sprøde brødcroutons i.
Nyd for eksempel salaten med lidt grillet kød, sprøde sesam kartofler, lækkert foccacia og kølig hvidvin til.

 photo 1-IMG_9116_zpse90527ea.jpg
 photo 4-IMG_9099_zps39e8016c.jpg

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Peach Melba på pind