• ···
Sommersalat med rucola, oliven og vandmelon

Glutenfrie boghvedeboller

 photo 1-Madbilleder_zpsbb0aeba5.jpg

På opfordring fra et par læsere og egen nysgerrighed, kommer her et sæt morgenboller med bid og god smag. Bollerne indeholder ikke gluten, derimod en masse gode kerner og frø.
Jeg synes rigtig godt om disse boller, da de har den helt rigtige smag og konsistens – ved man det ikke, opdager man med garanti ikke, at bollen er spækket med fiberrige alternativer til mel.
Tilmed er de hammer lette at røre sammen, en ny form for brusebads-boller vil jeg mene. Rør dejen sammen, lad den hvile 20 minutters tid, sæt klatter af på en bageplade, bag i 20 minutter og voila – SÅ er der lune morgenboller!
 
10 glutenfrie morgenboller
Opskriften mener jeg at have fundet på en træningsblog, jeg kan dog ikke huske hvilken – så hvis opskriften virker bekendt, og du er ejeren så smid endelig en kommentar, så vi kan få krediteret den rette ophavsmand :-)
25 g gær
5 dl vand
4 dl boghvedemel
2 1/2 dl majsmel
2 spsk rasp eller vindruekerneolie
3 spsk fiberHUSK
1 dl solsikkekerner
1/2 dl hørfrø
1/2 dl sesamkerner
1/2 dl græskarkerner
1/2 tsk salt

Som sagt, ganske simpelt:
Opløs gær i vandet, tilsæt HUSK og olie. Rør så ovenstående ingredienser i, til du har en ganske klistret dej. Lad dejen hvile 20 minutter.
Sæt klatter af på en bageplade og bag så i 20 minutter ved 180 grader, eller til bollerne lyder hule når du banker i bunden af dem.

 photo 1-IMG_9022_zps9ef048d1.jpg

   

4

  • Mimi

    Kan man bruge rismel i stedet for majsmel?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Jeg har faktisk ingen erfaring med rismel. Umiddelbart tænker jeg at det går fint, så lad mig endelig vide :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dine

    Ser lækkert ud, men er jeg den eneste der ikke ved hvad husk er? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie Nygaard Kristensen

      FiberHUSK er et vandopløseligt fiberprodukt, som består af pulveriserede loppefrøskaller. Når man tilsætter HUSK til bagværk, opnår man et større fiberindhold.
      Mange glutenfri melsorter har et lavere indhold af fibre end almindeligt mel og det er derfor vigtigt at være ekstra opmærksom på at sikre tilstrækkeligt med fibre i kosten, derfor tilsætter man ofte HUSK i glutenfrit bagværk.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommersalat med rucola, oliven og vandmelon